29 aug 2020 - 31 aug 2020

Exklusivt - Björnskådning

I ett samarbete med företaget Wild Nordic har du nu möjlighet till ditt livs naturupplevelse - att på nära håll få skåda ett av vår naturs mäktigaste djur - BJÖRNEN. Paketet innehåller en övernattning i björngömslet och en skön natt på vårt hotell. Från "koja till slott" helt enkelt.

Har du drömt om att få se en björn på nära håll helt i det vilda? Nu har du chansen. Under en helg erbjuds du en unik möjlig till en fantastisk naturupplevelse  i kombination med njutfull vistelse på Högbo Brukshotell.

Så här går det till:

Äventyret startar kl. 15.00 hos Wild Nordic i Kungsberg, 24 km väster om Sandviken. Matig macka serveras och all praktisk information gås igenom. Därefter tar ni er med bil och en kort sträcka till fots in i Gästrikeskogen och björngömslet.  På plats visar guiden dig till rätta i gömslet och på egen hand påbörjar du den spännande björnspaningen. I full säkerhet i gömslet spanar du under de ljusa timmarna och sover under den mörka tiden i de breda sängarna. Tystnad och lugn är en förutsättning för att de skygga björnarna ska våga sig fram. Upplägget är väl testat och vid 90 % av sittningarna får gästerna se björn i det vilda på nära håll.

Visste du detta om björnen?

  • Björnungarna föds i idet i januari och är då stora som ett marsvin.
  • En normalstor svensk brunbjörn väger ca 100-150 kg (stor hona eller liten hane)
  • En björn kan äta ca 180.000 blåbär per dygn, upp till 80 liter

 

Björnskådningen erbjuds nu under fyra helger, i maj och i augusti, med två alternativ fredag - söndag och lördag till måndag (mest prisvärt)

Vill du komma en annan helg maila till vår reception: info@hogbobrukshotell.se

Info om björngömslet:

Gömslet har 9 fotogluggar

Det finns 2 sängar, 140x200 cm (man kan ligga 2 i 1 säng). Filtar, sovsäckar och kuddar finns, man behöver inte ta med sovsäck eller liknande.

I gömslet finns varma tofflor i olika storlekar och golvet har en isolerande matta samt trasmattor ovanpå.

Det finns 4 st bra och ljusstarka kikare i gömslet.

Max: 4 gäster per tillfälle.

Läs mer om Wild Nordics här.

Boka äventyr här.

Välkommen till ett minne för livet.