Hotellet

Vad gäller hållbarhet på vårt hotell, borträknat restaurang, så har vi våra främsta argument i naturen runt omkring. Den känsla av frid och naturnärhet som uppstår en skymning över Öjarens vatten med kanot eller när tjädertuppen flaxar till vid sidan av löparspåret är tydliga injektioner av miljömedvetenhet. Visst vore det sorgligt om vår artrikedom bland flora och fauna skulle falna. Därför uppmanar vi våra gäster att vistas så mycket det går i det vi kallar Högbo Outdoor.

Men förvisso gör vi saker inne på hotellet också. Den övergripande tanken här är att våra gäster skall känna sig som kungar för en dag utan att för den skull bada i överflöd av saker vi inte behöver. 

Vi är sedan ett antal år certifierade enligt Svanen. Detta innebär en hel massa saker. Årliga kontroller på energiförbrukning, vattenåtgång, miljömärkta städ och tvättprodukter, hushållssopor, engångsmatrial, portionsförpackningar och transporter. Kraven höjs för varje mätperiod och vi har här genom åren vidtagit en mängd åtgärder för att uppfylla dessa normer. Det är vi glada för idag.

Med vårt senaste engagemang kring frågan så håller vi nu på med att byta ut de små hygienprodukterna på rummen till återfyllbara större. Kommer att ske under hösten 2019. Vi erbjuder gäster att skippa städ och istället skänker vi pengar till Läkare utan Gränser. Uppskattat av många.

Vill man som konferensgäst åka buss hit (vilket är mycket bättre än att alla åker bil) så erbjuder vi ett billigt pris (99kr)gäst och klimatkompenserar med 25kr/gäst till Naturskyddsföreningen.

Som konferensgodis har vi plockat bort långväga mandlar och nötter och ersatt med glutenfritt knäcke från Hofors, messmör och svenska äpplen. Gott hållbart och stärkande!

Vår sopsortering är utmärkt på många ställen men återstår på rummen. Har nån en idé om en snygg funktionell sopsortering så fram med den!

Vi frågar våra gäster som checkar ut vad de tycker vi kan förbättra kring Hållbarhet och får då en del synpunkter som är väldigt nyttiga. T.ex det där med sopsorteringen på rummen.

Klimatsmart resande

Det roligaste och kanske mest miljövänliga vi gjort sedan mars 2019 är en tävling bland våra medarbetare om att resa mest klimatsmart till jobbet. 

I korthet går det ut på att olika färdsätt ger olika mycket poäng. I relation till avståndet kan man då spara miljön olika mycket. Detta ger ju också friskvård och nya naturupplevelser.