Ankor & Vaktlar

Våra ankor och vaktlar är till stor glädje för både besökare och restauranggäster. Båda fåglarna bidrar till upplevelser och till vårt kök med ägg respektive små mängder kött. Små, söta vaktelägg är en delikatess i restaurangen liksom de mycket större äggen från Svensk Blåanka.

Vaktlarna föds och växer upp i vårt vaktelhus i Sigrids Hage, ett miniskansen för traktens barn och föräldrar, förskollärare och pensionärer, bandyspelare och verkarbetare. Vaktelhuset byggdes 2013 och blev så fint att vi brukar presentera det som en svit, för små fåglar. Gå gärna dit och titta så får ni se. Ett ägg om dagen värper de små fåglarna som har vacker fjäderskrud och lite struttiga rörelse. Äggen äter vi gärna upp. Ankorna lever också i Sigrids Hage. Ankhannen gör sitt bästa för att det skall bli små ellingar (ankkycklingar). Mammorna ruvar på äggen och vi har också en kläckningsmaskin om vi skulle vilja ta fram ankor för köttets skull. Vi har nu ankorna enbart för äggens skull. De är av rasen Svensk Blåanka. 

 

Hönsmamma?

Jag heter Erica Andersson och ansvarar för djuren på Sigrids Hage. Jag umgås minst lika mycket med mina djur som jag gör med min familj. Ja, djuren är liksom min andra familj.

Här har jag inte bara hand om våra vaktlar och ankor utan också om ett antal genbanksdjur som gästrikefår och ölandsgås.

Högbos Linderödssugga Klara har fött sina kultingar hemma på vår gård. Sex friska, starka och mycket söta kultingar.

Vilket djur gillar du?