Made in Högbo

Människorna

Made in Högbo - Människorna

I charkuteriet utgår vi från traktens råvaror, främst våra egna får, lamm, grisar, ankor och vaktlar. Dessutom skjuter vi också till nötkött från Nordisk Wagyu, mjölkkor från Järbo och viltkött från Viltmarken i Trödje. Under skördesäsongen produceras också en hel del grönsaksförädlingar från Frilandet och växthusen. Metoderna är traditionella såsom, torkning, rökning, korvstoppning, syltning och syrning. Här produceras allt i köttväg till vårt julbord på Nya Herrgården t.ex.

Hönsmamman

Jag heter Erica Andersson och ansvarar för djuren på Sigrids Hage. Jag umgås minst lika mycket med mina djur som jag gör med min familj. Ja, djuren är liksom min andra familj.

Här har jag inte bara hand om våra vaktlar och ankor utan också om ett antal genbanksdjur som gästrikefår och ölandsgås.

Högbos Linderödssugga Klara har fött sina kultingar hemma på vår gård. Sex friska, starka och mycket söta kultingar.

Läs mer om Made in Högbo

('#navigation-dropdown').hover( function () { $(this).show(); }, function () { $(this).hide(); } );