Brain before beauty ?

Ibland kommer talesätt väl till pass. Det var under en radiosändning med P4 Gävleborg ,Carolina och Larry, som vår fåraherde uttryckte detta. Ett epitet som då sades höra ihop med de bordercollies som flitigt används i vallningen av djuren på Högbo. Inte så vackra men väldigt smarta

 

 

Brain before duty ? Då blir det lite mer komplicerat. I detta ryms revolutionären, anarkisten eller bara den som tänker utanför boxen som det så trendigt kallas.  ”Han är påhittig” sa man där jag kommer ifrån.

Beauty before brain blir det om man vänder på det. Är det lammen på bilden? Väääldigt söta men lite dumma? Nej, menar den insatte. De kan skilja på sin mammas bräkande bland tusentals andra. Ja, men mer? Ok kanske stämmer det lite då. Det sägs att den snygge inte behöver vara så smart för hen får likväl alltid som hen vill. Är i detta helt ovetandes.

Duty before brain ? Det har vi väl alla varit med om. Nej, så gör vi inte här! Kommer inte på fråga, finns inget sånt formulär. Min dotter har tagit sin lärarexamen men kan tyvärr inte få sin legitimation för hon har läst för många poäng!!! Hon är helt enkelt lite för ambitiös eller nyfiken eller hur man nu legitimerar nåt så korkat. Hon får läsa om en av kurserna men se till att missa lagom mycket tentamen.

Sen har vi ett par kategorier till som får avsluta denna lilla fundering.

Rain before brain; lammen gillar inte regn, de är ökendjur. Jag vet flera som också låter sig hindras av helt vanligt vatten från himlen.

No brain at all; Ett helt okänt begrepp på Högbo.

Det må vara att somliga av oss är sötare än vad vi är smarta eller klokare än vad vi är snygga men ingen av oss lever våra liv utan att tänka. Vi är bara lite olika styrda av våra känslor.

No feelings, sjöng Sex Pistols. Och ja, det är precis lika rätt som det är fel.

Bääää