I stora lass

Vi hade en gång i tiden tanken att vår härproduktion av råvaror skulle ge våra gäster åtminstone en smakupplevelse vid minst ett tillfälle under sin tid här. Någonstans bland alla våra bufféer och tallriksserveringar. Detta var en rimlig målsättning då det begav sig.

I torsdags hade vi ett stort sällskap på 170personer som åt 4 rätters middag i en hastigt ombyggd matsal. Då kan man tänka sig att till ett så stort sällskap kan man inte "förbruka våra egna råvaror" men i sanningens namn så var hela hela menyn överöst med våra ekologiska grönsaker och ostar, bär och svampar.
I början var jag väldigt noga med att vi skrev ut "från Högbo" vid varje detalj i menyerna som kom just härifrån. Nu är det snarare läge att skriva ut när råvaran inte kommer härifrån!!
Våra produkter är de bästa på marknaden. Och skänker oerhörd glädje bland både medarbetare och gäster.
När Jonas, Ying, Micke, Mattias, Daniel och Aregnaz lade förrätten igår med majonäs på fänkålsdill, grillad potatis, vaktelägg och picklad kålrabbi kändes det som att löjromen nästan inte hade behövts.
Varmrättens bakade tomat, skogssvampsky,rostad jordnärapotatis och stekt svartkål kanske behövde oxfilén men ostarna som tredje servering med tomatmarmeladen stod helt för sig själva.
När jag lämnade hotellet  slog det mig vilken resa vi gjort. Från udda inslag till att genomsyra stora delar av våpr restaurang.
Idag på lunchen kom Hadeel från Ysteriet och demade våra ostar. En full lunchmatsal fick ett smakprov och en del passade på att köpa med sig några hem från vår butik.
Imorgon får jag äran att visa runt ett litet sällskap från Borlänge vårt fantastiska Högbo. Se grisarna grymta, tomaterna mogna, ostarna sakta förvandlas från unga till äldre och kanske även smaka på ett och annat.
Jag frågar mig igen. Är detta på riktigt?