Samhällsansvar - corporate social responsibility

Vi tror starkt på att man som företag har möjlighet att bidra till ett bättre samhälle. Ett av våra kärnvärden är engagemang; för medarbetare, ägare, kunder, miljö och det samhälle vi som företag verkar i. Målsättningen är att med ett gediget engagemang på en affärsmässig grund bidra till en hållbar utveckling. Arbetet innefattar bland annat internt miljöarbete samt att bidra till olika samhällsprojekt.

FEBRUARI 2019
Min Stora Dag
- Till förmån för organisationen Min Stora Dag lät vi "Minikockar" laga en trerättersmiddag till sina nära och kära där gästerna sedan betalade den summan de kände passade som oavkortat gick till "Min Stora Dag". Dessutom auktionerade vi ut ett Gourmetpaket där pengarna gick till vår insamlingskassa för organisationen. Hela 16 250 KR fick vi in på bara några dagar totalt. Jätteskoj tycker vi! 

Sandvikens IFs ideella organisation FRAMSTEGET organiserade en träff för utsatta ungdomar där Frida Nordstrand och bland annat Dragomir ”Gago” Mirsic gästade. Då vi ansåg detta projekt mycket viktigt erbjöd vi dem att ha sin träff och aktiviteter hos oss.
Om FRAMSTEGET: Alla människor har olika förutsättningar att tackla livet. Idag hamnar mer än tio procent av de barn som börjar i grundskolan varje år utanför samhället senare i livet. Detta tycker Sandvikens IF är oacceptabelt. Framsteget är Sandviken IFs bidrag till ett bättre samhälle, där färre människor hamnar i utanförskap som vi på hotellet stöttar.

Rapatac Star
I november 2018 valde vi att börja ett samarbeta med Rapatac Star. Rapatac jobbar för att alla barn och ungdomar som deltar i verksamheten ska uppleva att deras skolarbete underlättas, att de har en meningsfull fritid och att de känner sig delaktiga i samhällsgemenskapen. Detta är ett engagemang vi starkt känner för och väljer att stötta, därför väljer vi att bli en Rapatac Star. Läs mer om Rapatac här:

ÅRET 2018
Läkare Utan Gränser. Kampanj "Help Us Helt The World" För varje gång våra hotellgäster som bor två nätter väljer att avböja städning genom att hänga en skylt på handtaget skänker vi 10 kr till organisationen Läkare Utan Gränser.

RES KLIMATSMART TILL HÖGBO BRUKSHOTELL
Till ett förmånligt pris erbjuder vi våra mer långväga gäster en säker resa i vår klimatsmarta buss. Vi hämtar och lämnar gruppen på avtalad plats. Efter avslutad hemresa lämnar vi ett bidrag till Naturskyddsföreningen för att kompensera det utsläpp som transporten medfört. Läs mer om deras arbete här:

MAJ 2018 KULTURMIDDAG SYRIEN - IRAK
En härlig middag med mat lagad av våra duktiga medarbetare från Irak och Syrien. Under kvällen skänkte gästerna hela 8 522 kr till UNHCR. Tack!

SEPT 2018 KULTURMIDDAG MYANMAR (Burma)
Vid denna fullsatta middag stod våra kollegor från Myanmar fd. Burma för matlagningen. Denna kväll skänkte gästerna 19 010 kr till UNHCR. 

DECEMBER 2017 - #NOLLTOLERANS För oss på Högbo Brukshotell är det självklart att ställa upp bakom #metoo och visa att vi inte accepterar sexuella övergrepp eller kränkningar hos oss. Som arbetsplats gäller att man som anställd bemöts med respekt av såväl kollegor som gäster. Vi väljer att använda branschorganisationen Visitas upprop #NOLLTOLERANS
Klicka här så kan du läsa mer

DECEMBER 2012-2017
Det stora Tabberaset - Julbord
Med inspiration från Karl Bertil Jonssons julafton, ville vår krögare Stefan Johansson och hans team, göra något för dem som inte annars får ta del av den goda julmaten. Här har vi under några år nu bjudit in hemlösa tillsammans med Ria och Furulund på Julbord på Nya Herrgården här på Högbo Bruk. En fantastiskt trevlig kväll som uppskattas och sprider glädje både bland personalen och bland kvällens gäster. 

DECEMBER 2016 Loppis till förmån för UNHCR
Lagomt inför jul ordnade vi en loppis i vår stora konferenssal Bergmästaren. En hel del "hotellgods" i form av möbler, bestick, ljusstakar, skålar m.m. såldes till förmån för UNHCR - FNs flyktingorgan. Loppisen inbringade 22 960:-. Inför öppning ringlade kön och loppisen var både välbesökt och uppskattad. Bra initiativ från vår engagerade restaurangavdelning!

SEPTEMBER 2015
Ett stöd till flyktingars utsatta situation vid krisen kring Medelhavet
Våra ägare Winn Hotel Group AB har valt att skänka 50 000 kr till organisationen Läkare utan gränser, för ett genom dem hjälpa de mest utsatta i flyktingkrisen kring Medelhavet.

JULI 2015
En händelserik semester för fler barnfamiljer
Tillsammans med Rädda Barnens lokalavdelning i Sandviken ville vi här ge fler barnfamiljer en möjlighet att resa bort under semestern. Under fyra veckor fick Rädda Barnen låna en av våra fina stugor mitt i vår härliga bruksmiljö, stugan fylldes sedan med barnfamiljer som annars inte har möjlighet att resa under semestern.

LÖPANDE 2014 - 
Winn Hotel Group samarbetar med Hand in Hands verksamhet i Indien genom byprojekt
Högbo Brukshotell ägs och drivs av Winn Hotel Group AB. Winnkoncernen har nu i samarbete med organisationen ”Hand in Hand” valt att gå in som bysponsor i Indien. Bysponsorskapet innebär att vi stödjer en by som heter ILLUDO som ligger i delstaten Tamil Nadu State. I Hand in Hands indiska byprogram skapas förutsättningar för bestående utveckling genom beprövade program inom viktiga områden: jobbskapande, hälsoundersökningar, demokrati, IT-utbildning och miljö. Programmet möjliggör också för barnen i byn att gå i skolan istället för att tvingas att arbeta. Programmet sträcker sig över två år och syftet är att hela byns struktur stärks inom samtliga områden. Grunden för en bestående utveckling har därmed lagts. Läs mer om Winn Hotel Groups engagemang i Hand in Hand. 

DECEMBER 2012-2013
Julklappsinsamling

Alla barn får inte besök av Tomten, så vi bestämde oss för att starta en leksaksinsamling för att sedan slå in julklappar att skänka till Returen som drivs av Rädda Barnen. Aldrig kunde vi ana att engagemanget bland våra medarbetare, samarbetspartners, lokalbefolkning och gäster skulle bli så stort! Det bara vällde in leksaker och böcker. Det var med stor glädje och stolthet vi kunde leverera massor med stora julklappssäckar till Returen. De i sin tur delade ut julklapparna till föräldrarna. Ett av de projekt som berört oss allra mest.

DECEMBER 2011
Konferensintäkter till forskning kring alzheimers sjukdom
Under hela december månad 2011 valde vi att avsätta 25 kr per övernattande konferensgäst till den viktiga forskningen kring alzheimers sjukdom. Svensk forskning ligger i frontlinjen när det gäller att hitta en lösning på sjukdomen, men det saknas pengar. Denna insamling gjordes tillsammans med våra systerhotell Bjertorp Slott och Såstaholm Hotell & Konferens. Resultatet blev 30 000 kr som går till forskning via Alzheimerfonden.

APRIL 2011
Konferenser resulterade i mässlingsvaccin till UNICEF
Under hela april månad 2011 valde vi att avsätta 25 kr per övernattande konferensgäst på våra hotell Bjertorp Slott, Högbo Brukshotell och Såstaholm Hotell & Konferens, som skulle gå till välgörande ändamål där pengarna behövs som mest. Då fick våra kunder vara med och bestämma vart dessa pengar skulle gå. Hela 80% av de tillfrågade kunderna valde UNICEF som hjälporganisation. Resultatet blev 18 560 doser mässlingsvaccin till Unicef.