Middag på Högbo Brukshotell

Middagsmenyer baserade på närproducerade råvaror som odlats och förädlats här på bruksområdet. Vi kallar det "Made in Högbo". Det självklara valet när kockarna själva får bestämma.

SÖNDAGAR - SÖNDAGSMIDDAG, kanske bästa dagen för njutning? Då kan du avnjuta vår 4 rättersmiddag till ett oförskämt bra söndagspris, 545 kr. Och vill du natta över blir priset 995 kr för boende och mat.

Mat från Högbo. Ja, rent av Made in Högbo. Vårt varumärke står som garant för hållbarhet, integration och mycket god smak. Projektet startade 2012 och har nu utvecklats till att innefatta en hel rad produkter. Allt drivet av Högbo Gårdshandelsförening.

I Hagarna arbetar fåraherdarna Shania och Behre tillsammans med vallhundarna . De föder upp lamm  som föds här på plats under året och slaktas när tiden är mogen. 

I Ysteriet jobbar Hadeel, Membrak och Camilla. De ystar ost på mjölk från en Robert Eklunds kravgård i Järbo. Han har bl.a. fjällkor som vi får vår mjölk ifrån. Den transporteras hit och ystas i opastöriserat skick. Flera olika ostar varav en fick silver 2016 på SM i Mathantverk i oktober - Logens Långlagrade.

I Sigrids Hage finns vårt Vaktelhus med ankor där vi får ägg ifrån. Hela djurhagen sköts om av Erika, Kalle, Åsa och Karolin. De föder också upp grisar som föds antingen höär på Högbo eller hos Emelie i Mörtebo. De släpps ut när snön fortfarande ligger vit i hagarna.

I Charken jobbar Hans-Erik "Laban" Holmqvist med Sameer, Taki och Yazan. Där förädlas våra djur till korvar, skinkor, pastejer, syltor. Även lufttorkade produkter och grönsaks/bärförädling görs där. Från senaste SM i Mathantverk skördades ett silver för "Pressad gris"

I det uppvärmda Växthuset jobbar Marita, ShiMo, Harmony och MiMi. Där odlas tomater, örter, chili, storbladig och småbladig sallad. Året om.

På odlingarna på Frilandet med till hörande Växthus jobbar Anne, Ghalia, Tamla-Thoo, KuKu, Ku-Poh,Er Gan. Tonvis med tomater, gurka för inläggning, bönor, zucchini, betor, jordgubbar, potatis, morötter, kål kommer därifrån.

I Bageriet jobbar JoRe med Sa Tjay och bakar hårt vedeldat tunnbröd samt ett mjukt på häll. I Bageriet på hotellet jobbar Adrian, Camilla, Annika, Sabina & Frida med brödbak på mjöl från Teve Kvarn och naturligtvis allt annat sött och gott.

I Köket sammanställs och förädlas sedan allt detta fantastiska till maträtter och bufféer till Er våra kära gäster.

Smaklig spis önskar:
Michael Westelius, Emelie, Daniel,Jonas, Fredrik Christoffer, Rodney, Anna, Adrian, Camilla, Marco, Ying , Frida, Frida och Stefan

TIPS! Maila gärna och kolla tillgänglighet info@hogbobrukshotell.se

Se våra öppettider här.