Middag

Middagsmenyer baserade på närproducerade råvaror som odlats och förädlats här på bruksområdet. Vi kallar det "Made in Högbo". Det självklara valet när kockarna själva får bestämma.

Söndagsmys - vi serverar vår bistromeny i baren varje söndag mellan 15.00-20.00. Välkomna ofta!

Mat från Högbo. Ja, rent av Made in Högbo. Vårt varumärke står som garant för hållbarhet, integration och mycket god smak. Projektet startade 2012 och har nu utvecklats till att innefatta en hel rad produkter. Allt drivet av Högbo Gårdshandelsförening.

I Hagarna arbetar fåraherdarna Shania och Behre tillsammans med vallhundarna Lazy och Lazy Queen. De föder upp lamm  som föds här på plats under året och slaktas när tiden är mogen. De föder också upp Wagyukor och grisar som föds på annan plats och kommer hit till oss när det börjar bli grönt i gräset. Vi har i år 2 raser; Duroc och Linderödsgris. 6 av grisarna är födda av vår egen bästa sugga Klara. Både lamm, grisar och ankor finns på menyn under olika perioder.

I Ysteriet jobbar Hadeel och Camilla. De ystar ost på mjölk från en Kravgård i Järbo. Robert Eklund driver den och har bl.a. fjällkor som vi får vår mjölk ifrån. Den transporteras hit och ystas på i opastöriserat skick. Flera olika ostar varav en fick silver 2016 på SM i Mathantverk i oktober; Logens Långlagrade.

I Sigrids Hage finns vårt Vaktelhus där vi får ägg ifrån. Hela djurhagen sköts om av Erika & Co.

I Charken jobbar Hans-Erik "Laban"Holmqvist med Sameer, Taki och Philmon. Där förädlas våra djur till korvar, skinkor, pastejer, syltor. Även lufttorkade produkter och grönsaks/bärförädling görs där. Från senaste SM i Mathantverk skördades ett silver för "Pressad Gris"

I det uppvärmde Växthuset jobbar Marita, ShiMo, Harmony och MiMi. Där odlas tomater, örter, chili, storbladig och småbladig sallad. Året om.

På Frilandsodlingarna med till hörande Växthus jobbar Anne, Ghalia, LaviThoo, KuKu, Ergan. Tonvis med tomater, gurka för inläggning, bönor, zucchini, betor, jordgubbar, potatis, morötter, kål kommer därifrån.

I Bageriet jobbar JoRe med Sa Tjay och bakar hårt vedeldat tunnbröd samt ett mjukt på häll. I bageriet på hotellet jobbar Adrian, Camilla, Annika, Sabina, Frida & Aregnaz med brödbak på mjöl från Teve Kvarn och naturligtvis allt annat sött och gott.

I Köket sammanställs och förädlas sedan allt detta fantastiska till maträtter och bufféer till Er.

Smaklig spis önskar:
Michael Westelius, Emelie, Daniel,Jonas, Fredrik Christoffer, Rodney, Anna, Adrian, Camilla, Annika, Ying , Frida och Stefan

Se våra öppettider här.