JUL PÅ BORDET c/o julmat på vårt sätt

Nu för andra året. Ett mycket lyckat koncept med mat inför julen som blir mer human. Mer hållbar. Mer Högbo. Inte frosseri utan stilla njutning. Jul på bordet är helt enkelt ett lite bättre sätt att njuta av god mat inför jul. Och ett sätt för oss att låta Er smaka på Högbo. Antalet serveringar är som de traditionella jultallrikarna men där upphör likheterna. Visst finns det sill, fiskar, kallskuret, julgris, dessert, ostar och godis men vår förhoppning är att Ni skall gå härifrån och fungera även nästa dag!

BOKA HÄR

Som alltid här i Högbo så står maten i fokus. Vi tror verkligen helhjärtat på vårt nya koncept JUL PÅ BORDET. Vi minskar matsvinnet, tar bort trängseln runt bufféer och skapar en privat och skön miljö för att i lugn och ro njuta av en god måltid med julkänsla. Vi kan kalla JUL PÅ BORDET för en julinspirerad avsmakningsmeny med igenkänning från det traditionella julbordet men även mycket nytt. Spännande, eller hur?

I en rad olika serveringar bjuds en måltid med hög julfaktor, nytänk och matskapande som är fräscht, hållbart och till stor del baserat på våra egna råvaror från Högbos jordar. I övrig närproducerad och inköpt med hållbar omtanke.

Du och ditt sällskap kommer att få sitta till bords i gemenskap och njuta av det bästa från Högbo i matväg. Serveringarna är både i form av gemensamma fat till ert sällskap och individuella tallrikar till var och en.

Det här är ungefär vad ni kan förvänta Er:

Mat      

Sill & Fisk  sharing

Några sillar, ost, smör och bröd, gravade och rökta fiskar, vaktelägg och någon överraskning

Chark  sharing

Rimmat, rökt och kokt från våra egna grisar, lamm och vilt. Tillbehör såklart

Varmrätt  tallrik

För att skapa lite lätthet inför kommande serveringar väljer vi här Torsk som huvudråvara

Ostar  tallrik

Från vårt ysteri med tillbehör som gör att ni verkligen kan njuta av ost. När den är som bäst.

Dessert  tallrik

Som söt avslutning.

Godis/choklad      

Lite hemgjorda små sötsaker

Drycker kommer såklart också att finnas,
menyn får ni på plats

 

Övrigt

Det finns vissa alternativ för våra mindre deltagare.

Vegetarianer som äter fisk får en fullgod upplevelse.

Veganer blir mätta men med ett begränsat utbud.

Intoleranser i form av laktos och gluten funkar bra.

Övriga allergier innebär att det är saker som helt enkelt får lämnas på faten.

Öppettider 

Onsdag-fredag från 18.00
Lördag-söndag från 14.00

Serveras från den 26:e november till den 19:e december 2021

För att höja upplevelsen lite extra och ge julmaten den rätta inramningen serverar vi JUL PÅ BORDET i fina Nya Herrgården här på Högbo Bruk. 

Pris 

Vuxna (från 12 år): 785 kr
Barn under 2 år: gratis
Barn 2-11 år: 400 kr

BOKA JUL PÅ BORDET
BOKA MED ÖVERNATTNING