Det goda julbordet

I salar från förr fyller vi julborden med det bästa från Högbo; julskinka från grisar som bökat i Högbos hagar, ostbuffén från vårt eget ysteri, gottebordet som överraskar och sillhimlen med tradition och nyskapande. Och mycket mer. Härodlat och ekologiskt och från trakten så långt vi förmår.

Julbordet serveras i Nya Herrgården 2019 från den 23:e november till den 21:e december.

Vårt julbord består av det mesta man kan förvänta sig av ett klassiskt julbord. Vi lägger in sillar och gör hela processen från saltsill till löksill s.a.s. Vi använder inga norska odlade laxar utan förlitar oss på svenska odlingar av regnbåge och röding. Naturligtvis är inte ålen med i år heller. Vi bakar våra ägg från Ockelbo istället för att köpa färdigskalade på hink som många andra ställen gör. Brödet är bakat i vårt bageri på mjöl från Teve kvarn. Ostarna produseras här i vårt Ysteri i Gamla Herrgården. Bland våra charkuterier kan nämnas att i stort sett allt är gjort en trappa ner där vi har vår avdelning för förädling av våra grisar, lamm och viltkött. De varma rätterna innehåller bl.a. spjäll och korv från egna grisar och vegetarisk omelette. Bland desserter och godis är det svårt att framhöva något särskilt. Det finns gott om svenskt socker att omvandla tillsammans med grädde, smör och choklad.

Det som också gör vårt julbord unikt är alla sallader och inlagda grönsaker. Lika goda som tillbehör till skinkan som att äta för sig själva med en potatis från Valbo och en glödbakad rotselleri från köket. För veganer finns det absolut tillräckligt för att bli både mätt och belåten på våra bufféer. Det finns dessutom möjlighet att (om man förbeställer vid bokning) få en varm vegantallrik från köket.

Vad det gäller övriga dieter eller avvikelser i kostintag kan vi lova att det alltid finns tillräckligt för att bli mätt och belåten men naturligtvis inte samma valmöjligheter. Vi använder lokalt producerade mejerivaror och då får man laktosen och mjölkproteinerna på köpet s.a.s. Vi gör inte heller avdrag på priset för detta. 

Måndagar och tisdag öppet för grupper om minst 60 gäster
Onsdag - torsdag från kl 18.00
Fredag från kl 16.30
Lördag från kl 12.00
Söndag från kl 12.00

Pris:
575 kr / vuxen gäller onsdag och torsdag samt även första sittningen fredag, lördag och söndag kl 12.00. Barn 0-6 år fritt, 7-10 år halva priset 285 kr
675 kr per vuxen, gäller  sittningar fredag, lördag och söndag från 14.30. Barn 0-2 år äter fritt, 3-10 år halva priset 335 kr.

För våra gäster som är barnfamiljer är sittningen kl 12 lördag och söndag det fördelaktigaste alternativet.

Boka på: info@hogbobrukshotell.se