A la carte söndag

Denna Söndagsmeny är för er som är upp till 8p i sällskapet. För Er andra finns menyer under fliken "menyer till grupper". Det är för att vi ska kunna ge er allra bästa service och matupplevelse när ni kommer till oss. Vi är nu mitt i vintern och är glada för våra uppvärmda växthus som ger oss sallad, örter och tomater.Till kvällen rekommenderar vi att ni väljer en 4-rätters måltid för 565 kr med valfri förrätt och varmrätt från vår a´la carte meny, som avslutas med ostbord och dessertbuffé.

          

Förrätter

Steambun- 155 kr

Steambun Högbo, koraindermajonnäs, kejsarhatt från Hällestad, högbotomat, svensk ärtsoya, hasselnöt

Nordisk Wagyu "råbiff"  185 kr                                                                               

Nymald råbiff på ekologiska wagyudjur i Alunda, smörstekt svamp, ramslökspulver, rökt majonnäs, rispapper

Vit frilandssparris- 175 kr

Sotad sparris från Tyskland, hollandaise, vaktelägg från Högbo, nässelpulver, rökt stenbitsrom, toppmurkla

Maestropotatis "hasselback"- 165 kr

Bakad , rökt potatis, löjrom från bröderna Persson i Piteå, vaktelägg från Högbo, knäcke på dansken, citroncreme, glasad gurka

 

Varmrätter

Röding från svenska odlingar- 345kr
bakad rödingfilé, fänkål x 2, lobsterroll på morot, hummermajonnäs, älvdalsrom, gurka                     

Svensk Oxe- 350 kr
helstekt oxfilé från svenska gårdar, syrliga primörer med potatis från Valbo, grillat baconsmör, krispig högbochark

Svensk gulärtsfalaffel- 225 kr
falaffel på gula ärtor, puré på gröna ärtor, fermenterad vårlök, yogurtdressing, groddade svenska gröna linser, tomat och skott från Högbo, pistagevinaigrette                                                                         

Högboburgare "Wagyu"- 250kr                                                                                      
Mald på kött från svenska wagyukor i Alunda, brioche, råkost, ost, pommes, 

Fisk och skaldjursgryta "Bojjabäs"- 225kr                                                                                      
Mustig buljong på musslor med fisk, tomat, saffran, räkor, krutonger och aioli
                                                                                                        

Ost & dessert

Glass och sorbet - 145 kr
Tre sorter från glassmakarna i vår källare.

Kaffegodis - 75 kr
Smått och gott från Chokladeriet

Högbos stora dessertbuffé - 250 kr
Inled med en liten chokladprovning med vår choklad från Felchlin och fortsätt med lite godis, små desserter, glass och nåt bakat.

Ostbordet - 175 kr
Inte en måltid utan ost, och inte bara en utan flera. Från Högbos eget ysteri och andra noga utvalda gårdsmejerier.