Våra leverantörer

Vår målsättning är alltid att utgå från säsongens bästa råvaror från våra lokala leverantörer, som vi här vill nämna med namn och rikta ett stort och hjärtligt tack till.

Nordisk Wagyu: Fantastiska djur hos Ted Eriksson på gården i Alunda utanför Uppsala

Viltmarken i Trödje: Karl-Bertil hanterar sitt vilt ytterst noggrant

Högbo Växthus: bladsallad, små salladsskott, tomater, örter. Marita, ShiMo,Harmony och MiMI vårdar plantorna ömt.

Högbo Frilandsodlingarna; Säsongsvis skördas tonvis med tomater, betor,morötter, bönor, jordgubbar, zucchini, gräslök, rabarber. Av Anne, Ghalia, Tamla Too, Aye Ga, Kou Kou, Kyo Poe

Högbo Vaktelhus: 70-80 vaktlar som värper fina små ägg. Tas om hand av Erika, Kalle, Åsa, Theres 

Högbo Ysteri: Hadeel Naeem ystar ost på kravmjölk från fjällkor i Järbo. Till sin hjälp har hon Vincent som kommer med mjölken varje dag och Winta och Janne.

Högbo Tunnbrödbageri: på andra sidan vägen. JoRe och hennes dotter Sa Tjay kavlar glatt.

Högbo Lamm: Sköts om av Shania och Behre och några av deras vallhundar.

Högbo Grisar: Sköts om av Carolin.Vi har en galt och 6 suggor som föder kultingar året om. Raserna är Linderöd och Duroc och finns i hagarna norrut ca 300 m från hotellet

Bernardssons Gård: Årsunda levererar kalvkött

Fiskmagasinet Gävle: både färsk fisk och förädlad, främst rökt

Nordsjöfisk: göteborgare med rötter i Hälsingland

Rask Annas Ägg från Ockelbo

Teve Kvarn: 7:e generationen mjölnare i Tevsjö

JoRe & Ying: hittar all svamp som finns i skogen, mest kantareller. Men också hundratals kilo blåbär och lingon.

Gefleortens Mejeri: allt i mejeriväg och dessutom Kravmärkt

Högbo Charkuteri: Hans-Eriks känsliga händer i korvfabriken. Med Tacqui, Sameer och Yazan.

Högbo Honung: Erik är sina bin

Tjäderläder: syr skinnförkläden i Jädraås

Högbo Glashytta Olle Brozén; Handblåser glas & flaskor.

Renskalla: Erik Mossnelid gör magiskt vackra saker i trä.

Smejohan: Med sin Smehalva Nicklas brukets okrönte konung på eld och järn

Jordnära i Valbo: Morötter, potatis och rödbetor KRAV

La Ferme Landaise: lyxprodukter, svensk anka och en del vilt

Grönsakshallen Mora: grönsaker

Ockelbokyckling: mycket kackel i Siws hus

Oviken Ost: Kristina Åkermos både röda, vita och blå

Jurss Mejeri, Hälleforsnäs: fantastisk Blåmögel och halvhårda kittostar

Jädraöl, Gävle: Anton brygger 

Stjernsunds brygghus: Ekologisk utmärkt öl från andra sidan dalagränsen

Tevsjö destilleri: Jonas trixar med smaker på både akvavit och gin med lokal prägel