Temamiddagar 2019

Inom Made in Högbo har vi tre ledstjärnor - Goda råvaror, Hållbarhet och Integration. I den nästa i raden av våra kulinariska temamiddagar står Årets Skörd den 13:e september.

Vi har en mycket enkel filosofi. Vi vill ha så mycket som möjligt så nära oss det går. Det skall smaka
maximalt och vara producerat på ett hållbart sätt både biologiskt och socialt.

Vi är självförsörjande på ekologisk sallad, skott och flera örter från Ekoväxthuset. Vi har ca 1000 kg
lamm som betar runt på ängarna av rasen Dorper/Suffolk & Oxford down. 1500 kg grisar som vältrar
sig i ett gyttjebad granne med hästarna (som kör matrester till djuren). Vi har 720 000 bin som gör
honung. I den Gamla Herrgården finns ett ysteri där Hadeel med hjälp av ett par stycken ystar 80
kg ost/vecka på ekologisk mjölk från grannbyn. 
På frilandet med tillhörande växthus odlas gurka, kål, rotsaker och tomater för att tas om hand vid
skördetid och bli inläggningar av olika slag. I Sigrids Hage bor förutom ett gäng ankor, hönor och
kaniner, 80 st vaktlar som värper ca 70 ägg/dag som används på frukost och middag.
I skogen finns svamp,örter, växter, bär och blåbärsblommor (ja, plockar vi dem blir det inga blåbär
där!). 
Tunnbröd bakas i en vedeldad bagarstuga och resten av brödet i vårt eget bageri. I Nya Herrgården
finns förutom vår egen personal och gäster en liten charkfabrik under Hans-Eriks ledning. Köttet kommer från
Nordic Wagyu i Alunda, andra köttbönder i närområdet och vilt från Viltmarken i Trödje. Hans-
Erik, Sameer, Yazan och Taki gör Sveriges godaste korvar och andra produkter som lufttorkat vildsvin, hjortwurst och
pastejer.
Hantverkarna på alla dessa produktionsplatser är en blandning av erfarna handledare och
människor på väg in i eller tillbaks i arbetslivet. Vi tror att våra gäster kommer att bli lite lyckligare om
de vet allt detta. Vi blir det i alla fall. / Stefan Johansson Krögare och Hållbarhetsgeneral på Högbo Brukshotell 

Kulinariska temamiddagar 2019

8 mars  Wagyumiddag. 

4 april   Pilotmiddag Elements of Nature. Ett samarbete med Moneeo. The Taste of Sound.

13 sep   Årets skörd Made in Högbo. 

27 sep   Elements of Nature. Ett samarbete med Moneeo. The Taste of Sound.

30 okt   Minikockarna  - höstlovsaktivitet

8 nov    No Waste Dinner

31 dec  Nyårsmiddag med boende. 

Anmälan till middagarna görs på info@hogbobrukshotell.se