Elements of Nature 27 sep

Ett samarbete mellan Per och Irene Moneeo på Taste of Sound har lett fram till detta helt unika koncept. Tanken är att öpnna sina sinnen och bli översköljd av ljud, ljus, mat och dryck. Vi citerar några av våra gäster från pilotmiddagen: " en sinnlig matupplevelse i de 4 elementen", "Fantastiskt, annorlunda och spännande"

Elements of Nature - Immersive Sonic Dinner Experience.

Den ultimata middagsupplevelsen där herrgårdens matsal förvandlas med magnifik ljussättning, videoprojektioner, specialeffekter, samt ljudlandskap och musik som förstärker smakerna.

Prisbelönade duon Moneeo har tillsammans med Högbo Brukshotells kök utvecklat denna middagsföreställning som inte liknar något annat.

En 9-rätters upplevelsemiddag för alla sinnen, där du bjuds in till en gastronomisk resa som utspelar sig under ett dygn. Från känslan av en tidig morgontimma, där du upplever de fyra elementen; jord, eld, luft och vatten i perfekt samspel med årstiderna, till där du i sinnet är åter tillbaka en tidig disig morgon. De fyra elementens värld - En gastronomisk resa, om så bara för en kväll. Minnesvärd!

Sveriges första Immersive Sonic Dinner Experience är en upplevelse för alla sinnen.

Immersive = Du kommer som gästatt omslutas och befinna dig mitt i en färgstark helhetsupplevelse av ljusdesign, videoprojektioner, musik och specialeffekter.
Sonic = Betyder ”ljudande”. Specialkomponerade ljudlandskap och nyskapande musik.
Dinner Experience = Middagens smaker förstärks av de ljud, ljus, musik och rörliga bilder till en gastronomisk upplevelsemiddag för alla sinnen.

Moneeo, musiken, och konceptet.

Per & Iréne Moneeo har som ett par av de första tonsättarna i världen valt att specialisera sig på att komponera musik för middagar, baserat på neurovetenskaplig forskning. För sin bok Krydda med Musik har duon belönats med Svenska Måltidsakademiens pris Årets Pionjär, samt fått utmärkelsen Best in the World på den internationella prisgalan Gourmand Awards i Yantai, Kina.

Idén till Elements of Nature har Moneeo haft i flera år. De har tidigare producerat storskaliga middagsupplevelser för hundratals gäster, ofta i samarbete med Högbo Brukshotell. Nu vill de skapa storslagna, exklusiva middagar för endast ett fåtal gäster per kväll.

– Det här är allt annat än avskalat, konstaterar Moneeo. Vi har utformat en upplevelse som definitivt inte är för alla. Men vill du uppleva något unikt och följa med in i en värld där man omfamnas av ljus, projektioner och ett ljudlandskap som förstärker smakerna i alla de rätter som serveras, då har du helt hittat rätt!

Några omdömen från gäster som tidigare har upplevt Elements of Nature:

” Fantastiskt nyskapande och häftigt! ”

 

” En middag som innehåller musik, ljus och färg. Underbara intryck som måste upplevas på plats ”

 

” Om man är ute efter något spektakulärt och något som man aldrig tidigare upplevt i matväg så är det helt rätt ”

 

Gå bara gå om du får chansen! Det är en helhetsupplevelse, inte en middag. Ett skådespel. Något du kommer att minnas. Eller kort och gott: Jävligt gott och häftigt! ”

Menyn skrivs tillsammans med de ljud/musik som symboliserar de 4 elementen och som skrivs av Taste of Sound. Vid det förra tillfället såg det ut så här. Men det kanske det inte gör nästa gång.

Entré

Tomat-örtfärskost-ärtskott

Högbobröd-gruvstugan-pecannöt

Grönska – växtlighet -  morgondis

Högbosallad-tomatconsommé-indiankrasse

Vaktelägg med torkade tomatkvistar

Högbosallad-lufttorkat vildsvin

Grön smoothi

Havsvågor – vatten – snö - is

Sashimi på Hamashi (yellow tail amber jack)

Ostron o kaviar

Ceviche på scallop

Smaksatt iskub

Luft – lätthet – oväder - åska

friterat rispapper ,lökspöken, grönkålschips.

Blodpudding-krispigt fläsk

Eld

Lättrökt karré i rök

Jord

Rödbeta o choklad. 

Skogstjärn – gryning – mossa - dagg

Hjortron BabaRum

Avslut

Lätt fruktigt kaffe 

 

Datum: Fre 27 september 2019

Tid: 18.30-23.00 ca

Plats: Nya Herrgården

Antal: 24p

Pris inkl anpassade drycker (utan alkohol) 2250kr

Boka på 026-24 52 00 eller info@hogbobrukshotell.se