Minikockarna 30 oktober

Med barnen i centrum lagar vi mat tillsammans på Nya Herrgården. En trerättersmåltid på råvaror från Högbo och närmsta trakten. Mattias och Malin tar hand om er under dagen och på den efterföljande middagen kan ni bjuda in era föräldrar och syskon. Ni får med er recepten hem. En liten rundtur ingår också bland lamm, grisar och odlingar med Stefan vår krögare.

Under middagen får vi också finbesök av Natalie Gerami som berättar om barns utsatta situation på olika platser i världen.
Hon är författaren till böckerna Uppdrag Sudan – Min tid med Läkare utan Gränser och Tysta rop – Barns berättelser om sexhandel. Natalie Gerami har arbetat med barns rättigheter över hela världen och kommer visa bilder och berätta om barns utsatthet på olika platser hon har jobbat på. Hon kommer också prata om möjligheterna vi alla har att göra skillnad. Hennes böcker kommer finnas till försäljning efter föredraget och i butiken. Läs mer om Natalie på www.nataliegerami.se

Datum: ons 30/10 (V.44)  

Program:

Lunch 11.30

Matlagning12.00-15.00 i köket.

15.00-16.30 Mellis och rundvandring lamm,grisar och växthus

Middag 17.00-19.00

 

Antal Barn i köket: 9.

Kläder: Kockrockar och förkläden kan lånas här.

Ålder: 10-13år

Vuxna måste  vara tillgängliga med telefon. De får ett infomail om hur dagen ser ut. Ett program/körschema i handen när de kommer hit:

Antal på middagen: 30p

Typ av Middag: Tallriksservering. 3 rätter. Recept med hem. Lokala råvaror med lite finkrogskänsla.

Syfte: Att få lära sig laga mat tillsammans och samtidigt hjälpa andra barn i krigsdrabbade områden till ett bättre liv genom UNICEF

 

Pris: 400kr/barn. De vuxna betalar vad de tycker det är värt för middagen. Alla pengar skänks till UNICEF.