No Waste Dinner 8 nov

Det är egentligen inga konstigheter. Att ta tillvara på så mycket som möjligt av de råvaror vi producerar har människan gjort i alla tider. Vår generation har av någon anledning tyckt att det inte längre är nödvändigt. Att vi har råd att slösa. Bara använda den fina filén eller späda blomman. Vad händer med alla stjälkar, skadade frukter, torra ostkanter, krokiga morötter, för små betor, för stora pumpor och omogna hösttomater ?

Visst har vi i svensk matkultur en del produkter som har till syfte att samla upp det som inte funkar att sälja som det är. T.ex. korven. Fanns en tid då vi rynkade på näsan åt begrepp som maskinurbenad köttmassa. ja ordet är inte sexigt men det har ett syfte. Att använda hela djuret. Pytt i pannan var också ett sådan rätt. Det var innan de stora drakarna började göra färdighackat i frysdisken.

Vi har inte för avsikt att göra en meny med korv och pytt i panna utan att erbjuda nya djärva grepp kring hur vi använder sådant som annars skulle jha slängts. Visst kan vi ge det till våra grisar men det finns annat som är mer spännande och som kan ge Er en riktigt härlig matupplevelse.

Det lovar vi.

Menyn kommer bestå av både kött, fisk, mejeriprodukter, bröd och grönsaker

Datum:Fredagen 8 november

Plats: Nya Herrgården

Antal: 50p

Tid 18.30-21.30

Pris: Det avgör ni själva. Ni betalar det ni tycker det är värt. Vi skänker 400kr/person till Naturskyddsföreningen