Aktiviteter för alla

Högbo Bruk är den idealiska platsen för en aktiv fritid. Här finns många roliga aktiviteter, både för dig som vill motionera och för dig som vill ta del av rogivande naturupplevelser.

Högbo Outdoor

Högbo Bruk erbjuder aktiviteter året runt. Här kan du åka skidor, paddla kanot, cykla, träna terränglöpning eller vandra. Upptäck våra naturspår och låt kraften från Gästrikes skogar smitta av sig.

Ski Arena

Högklassiga skidspår med både kuperad och flack terräng.

Trail Arena

Utmanande terränglöpning och natursköna vandringsleder.

Canoe Arena

Vackra kanotleder i omväxlande landskap.

MTB Arena

Fantastisk cykling med MTB-banor i olika svårighetsgrad.

Svårt, lätt eller mittemellan

Vissa vill utmanas medan andra helst vill ta det lugnt. Därför har vi aktiviteter både till dig som vill svettas och dig som vill känna ro. En bra mix helt enkelt.

Spela padel på Högbo

Padel är en rolig aktivitet som passar alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Våra fina utomhusbanor ligger vid den stora parkeringen innan badplatsen. Vi har två dubbelbanor och en singelbana som är öppna alla dagar 05-23. Välkommen att boka din bana på Högbo Padel Sandviken.

Högbo Golfklubb

Spela golf på välskötta greener omgiven av natursköna omgivningar. Högbo Golfklubb ligger i direkt anslutning till Högbo Bruk. Här finns både en 18-hålsslinga och en 9-hålsslinga som utmanar alla kategorier av spelare. Banan är delvis kuperad med vissa tees och greener högt belägna.

Varför inte spela golf hela helgen? Passa på att boka vårt populära golfpaket redan idag. Greenfee ingår och efter din golfrunda kan du koppla av med god mat och mysigt boende.

Skridskor

Åk skridskor på vackra sjöar och njut av den gnistrande isen. På Högbo Bruk finns en kortare familjevänlig bana på Dammsjön samt en rundbana på knappt 5 km på Öjaren. Välkommen till våra härliga skridskobanor.

Ta med egen utrustning eller hyr långfärdsskridskor, sparkstötting och/eller säkerhetsutrustning på Sportcentralen. Vill du se aktuellt spårstatus? Klicka på knappen nedan.

Rullskidor och inlines

Under sommartid finns det möjlighet att åka rullskidor eller inlines på den asfalterade PAY & SKI-slingan. Banan passar lika bra för nybörjare som för vana åkare.

Om du önskar hyra utrustning går det bra att göra hos Sportcentralen. Här kan du även boka lektioner och teknikträning för såväl rullskidor som inlines.

Äventyrsbana

Ett spännande äventyr på hög höjd för både vuxna och barn. Klättra i nät, åka korta ziplines och gå på höga repbroar för att ta dig fram på banan.

Äventyrsbanan består av två delar med olika svårighetsgrad. Den ena delen har 25 olika övningar på höjder mellan 6-11 meter. Den andra består av åtta olika övningar på höjder mellan 6-10 meter.

Utegym

För dig som gillar att styrketräna i det fria så passar vårt utegym perfekt. Kombinera passet med en löprunda i våra motionsspår, eller varför inte ta ett svalkande dopp på den närliggande badstranden.

Utegymmet hittar du vid Sportcentralens reception. Självklart är det gratis att träna och det är enkelt anpassa svårighetsgrad efter din nivå.

Vinterbad

Tillhör du en av dem som gärna tar ett uppfriskande kallbad? Vårt vinterbad i Dammsjön har en brygga med badstege så du enkelt kan komma upp efter ditt dopp. Innan vårt nya spa är klart får du som gäst på Högbo Brukshotell fritt tillträde till brukets bastu, dusch och omklädningsrum som du hittar intill badbryggan.

Badtunna

Hyr en egen badtunna och ta ett ostört dopp mitt i naturen. Runt bruket finns flera platser för vildmarksbad med badtunnor och bastu. Kontakta oss för mer information.

Barnens Högbo

Högbo är ett riktigt paradis för barnfamiljer. Här finns både minigolf och den populära smådjursparken Sigrids Hage där barnen får träffa ankor, kaniner, getter och alpackor. En annan höjdpunkt är lekparken med sagofigurerna Långa Farbrorn och Lilla Anna.

Hotellshop

Utforska vår hotellshop där du hittar ostar från Högbo Bruks ysteri, fina hantverk från bruket och vackra smycken.

Besök Björk & Berries egna butik här i Högbo där du kan shoppa lyxig, ekologisk hudvård med ursprung i den svenska naturen.

Smide

I den gamla smedjan på Högbo Bruk jobbar smederna med glödande järn. Här tillverkas smide till den egna butiken och tar även emot beställningsarbeten, samt anordnar kurser för privatpersoner och företag. Läs mer om SméJohan här.

Glasblåsning

Intill den forsande dammen ligger den mäktiga glashyttan. Den stoltserar i Högbo Bruks äldsta byggnad från 1666. Med samma metoder och verktyg som användes för århundraden sedan får deltagarna prova glasblåsning och tillverka ett glas.

Här arbetar glaskonstnären Jonathan Anderung som ofta syns skapa, blåsa, snurra och dra fram vackra former ur den glödande heta glasmassan av nyfikna besökare. Hyllorna i glashyttan är fulla av både Jonathans egna verk och alster från olika samarbetspartners.

För bokning mejla info@anderung.se

Boka en upplevelse

Klicka på knappen Boka uppe i högra hörnet för att boka en av våra populära paketupplevelser.