Högbo MTB Arena

I Högbo Mountainbike Arena finns det både korta och långa MTB-banor som passar alla typer av åkare. Njut av den vackra naturen och koppla sedan av med något gott att äta eller dricka i vår restaurang.

Utforska våra MTB-banor

Testa våra mountainbike-banor som är anpassade utifrån svårighetsgrad. Skyltar visar vilken som passar dig – blå för nybörjaren, röd för dig som har cyklat ett tag och svarta banor för elitåkare eller elitmotionärer. Klicka på nedan rutor för att se våra olika MTB-banor.

När du åker mountainbike på Högbo Bruk cyklar du inte på vilka banor som helst – vi är nämligen ett officiellt Vasaloppscenter. Det betyder att alla våra banor lever upp till deras höga standard.
”Jobbigt, lortigt - magiskt! Välkommen till Sveriges skönaste mountainbikeåkning!”
Magnus "Mankan" Palmberg, lerig världsmästare och arenabyggare

Startplatser för våra MTB-banor

Osäker på var du startar cyklingen? För att göra det enkelt att hitta till våra fyra startplatser har vi tagit fram en överskådlig karta. Vi har även markerat ut vårt teknikområde för dig som vill finslipa på tekniken innan du trampar iväg.

Hyr mountainbike på Högbo Bruk

Cykeluthyrningen ligger vid Sportcentralen och har öppet alla dagar mellan 9 och 17. Sena returer kan göras fram till kl 20 via hotellreceptionen.

De mountainbikes som du kan hyra servas efter varje uthyrningsdag. Har du förbokat väntar din MTB på dig vid cykeluthyrningen vid Sportcentralen. Hyreskostnaden betalar du när du hämtar cykeln vid Sportcentralen.

Vi har ett stort utbud av mountainbikes i olika storlekar för både vuxna och barn. Du kan även få hjälp att välja rätt cykel hos oss. Är du på gränsen mellan två storlekar rekommenderar vi att du väljer det större alternativet.
Image of a person riding a bicycle

Kombinera MTB med boende och fantastisk mat

Kombinera fysisk aktivitet med avkoppling och njutning. Boka ett MTB-paket som innehåller utmanande cykling och god mat. Vi har rum där du bor precis bredvid starten på arenan. Cykla dig riktigt trött och avsluta dagen med en fyrarätters middag som lagas av närproducerade och hållbara råvaror.

Se filmen om Högbo MTB Arena

Högbo MTB Arena är öppen för alla. Det är en plats för både enskilda och föreningar som vill träna och njuta av fina cykelspår i Högbo Bruks fantastiska omgivningar.