Hos oss hittar du olika växthus där vi odlar året om. Vi har också frilandsgrödor i form av betor, jordgubbar, bönor, pumpor och kål. Bevattning sker från närliggande vattendrag och näringen kommer från komposterat material och gödsel från fårhuset eller andra djur. Spill och rester från matlagningen föder våra grisar. På anläggningen använder vi elektriska fordon för att transportera.
Vi har idag två bagare som bakar och kavlar tunnbröd från morgon till kväll på bruket. Dessutom har vi vårt alldeles egna bageri på hotellet. Här bakas både bröd till frukost och middag samt söta degar till eftermiddagsfikat – med mjöl från Teve Kvarn och med vassle från ysteriet som degvätska.
I ysteriet skapas ostar och syrade mjölkprodukter på ekologisk mjölk från Robert Eklunds fjällkor i Järbo. Mjölken hanteras varsamt och omedelbart. I opastöriserat skick landar den i ystkaren och blir till ost. Vi producerar flera olika sorters ostar. Allt ifrån riktigt färska ostar till lagrade blåmögelostar och friskt stinkande kittostar. Vi har en ost för varje smak.
Stängslade hagar med rofyllt betande djur är inte bara ett pittoreskt inslag i brukets omgivningar. Det är faktiskt ett sätt att erbjuda djuren bästa tänkbara foder under den gröna delen av året. I våra hagar betar får, lamm, grisar, och även ankor. Vaktlarna kan man säga befinner sig någonstans mellan skog och land och håller sig inte alltid i hagarna.
I charkuteriet framställer vi delikatesser från traktens råvaror. Vi använder framför allt våra egna får, lamm, grisar, ankor och vaktlar. Dessutom kompletterar vi med nötkött från Nordisk Wagyu, mjölkkor från Järbo och viltkött från Viltmarken i Trödje. Under skördesäsongen produceras också en hel del grönsaksförädlingar från det som växer på friland eller i växthusen
Med Högbo Brukshotells alldeles egna chokladmästare Adrian Lutz i spetsen producerar vi praliner i alla möjliga färger, former och smaker. Bara fantasin sätter gränser. Choklad och praliner dukas upp på vårt omåttligt populära chokladbord vid kvällssittningarna i restaurangen. Och för dig som vill köpa med hem finns små fina chokladaskar i vår shop på hotellet.