Högbo Ski Arena

Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder vi högklassiga skidspår med både kuperad och flack terräng. Här trivs såväl nybörjare som elitåkare under vår långa skidsäsong.

Uforska våra skidspår

På Högbo Bruk startar skidsäsongen tidigt. Redan i november öppnar våra skidspår med konstsnö och lite senare alla spår med natursnö. Här i Gästriklands skidparadis går det att åka skidor till långt in på vårkanten. Klicka på nedan rutor för att utforska våra fina skidspår.
Isande, Friskt, Magiskt! Välkommen till Sveriges närmaste skidspår!
Torbjörn "Tobbe" Hägglund, längdansvarig

Högbo Brukshotell är ett officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet samarbetar med utvalda anläggningar som satsar på längdskidåkning, cykling och löpning. För att bli ett officiellt Vasaloppscenter måste en anläggning först genomgå Vasaloppets noggranna kvalitetskontroll. Kraven är att det ska finnas bra träningsmöjligheter, kunskap och kompetens kring respektive sport. Det ska även finns tillgång till bra utrustning, boende och mat.

Hyra längdskidor

Boka gärna din skidutrustning i förväg så kommer du snabbare ut i spåret när du väl är på plats. Här finns allt från vallningsfria längdskidor och skateskidor till barnskidor hittar du hos Sportcentralen.

Kombinera skidåkning med boende och fantastisk mat

Oavsett om du räknar dig som elitåkare eller motionär hittar du skidåkning som passar dig i Högbo Ski Arena. Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder Högbo Brukshotell inte bara träning i omtalat välpreparerade skidspår. Här hittar du också mysiga miljöer, bra boende och vällagad mat i vår prisbelönta restaurang som fokuserar på närproducerade och hållbara råvaror.

Högbo Pay & Ski

När det finns natursnö är skidåkningen gratis på Högbo Bruk och när det är konstsnö krävs spårkort.

Spårkortskassan:

Mån–fre: 7-20
Lör–sön: 8-17

Sportcentralen:
Mån–tor 9–17, Fre 9–18
Lör, sön & helgdag: 9–16

Tel: 026-24 21 80
E-post: info@sportcentralenhogbo.se
Hemsida: sportcentralenhogbo.se