Högbo Ski Arena

Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder vi högklassiga skidspår med både kuperad och flack terräng. Här trivs såväl nybörjare som elitåkare under vår långa skidsäsong.

Skidsäsongen är inte över

På Högbo Ski Arena startar skidsäsongen tidigt, i år redan i oktober, med konstsnöspår och lite senare alla spår med natursnö. Här i Gästriklands skidparadis går det att åka skidor till långt in på vårkanten.

Spårstatus

Skidsäsongen är fortfarande igång på Högbo Ski Arena. Spårstatus uppdateras varje morgon av det proffsiga teamet på Sportcentralen som finns vid spårstarten.

Se spårstatus

Spårkartor

På helgerna erbjuder Högbo Ski Arena klassiska längdskidsspår, medan vardagarna ger möjlighet till både klassisk åkning och fristil. Spana in våra spårkartor.

Se spårkartor

Fri åkning i naturspåret

Naturspåret är fritt att åka på Högbo Ski Arena. Om du vill åka gratis vänder du när du kommer till elljusspåret som är avgiftsbelagt. Tänk då på att du åker i fel åkriktning och måste lämna företräde till mötande åkare.

Köp spårkort
Isande, Friskt, Magiskt! Välkommen till Sveriges närmaste skidspår!
Torbjörn "Tobbe" Hägglund, längdskidansvarig

Spårkort

Vill du åka i elljusspåret är det enkelt att fixa kort i spårkortskassan som är öppen vardagar 07.00-20.00 och helger 08.00-17.00. När du köper spårkort ingår också tillgång till bastu och dusch med omklädningsrum nära spårstarten.

Teknikträning

På Högbo Ski Arena finns ett teknikområde med rollers-kullar och banks-doserade kurvor för vana skidåkare. Vi har också duktiga instruktörer som gärna hjälper dig att vässa skidtekniken, komma igång med grunderna eller ger dig tips på hur du kan åka fortare utan att bli tröttare.

Hyr längdskidor

Boka din skidutrustning i förväg så kommer du snabbare ut i skidspåret när du väl är på plats. Hos sportcentralen hittar du vallningsfria längdskidor, skateskidor, vallade skidor och barnskidor.

Officiellt Vasaloppscenter

Högbo Ski Arena erbjuder förstklassig skidåkning under en lång säsong. Som Officiellt Vasaloppscenter har vi genomgått en noggrann kvalitetskontroll och kan stolt säga att vi erbjuder bra träningsmöjligheter, kunskap och kompetens kring längdskidåkning, utrustning, boende och mat.

Boka weekendpaket

Njut av skidåkning i välpreparerade skidspår, mysiga miljöer och bra boende. Koppla sedan av med vällagad mat i vår prisbelönta restaurang som fokuserar på närproducerade och hållbara råvaror.