Högbo Ski Arena

Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder vi högklassiga skidspår med både kuperad och flack terräng. Här trivs såväl nybörjare som elitåkare under vår långa skidsäsong.

Uforska våra skidspår

På Högbo Bruk startar skidsäsongen tidigt. Redan i november öppnar våra skidspår med konstsnö och lite senare alla spår med natursnö. Här i Gästriklands skidparadis går det att åka skidor till långt in på vårkanten. Upptäck våra fina skidspår i Gävle och se aktuellt spårstatus genom att klicka på knappen nedan.
Isande, Friskt, Magiskt! Välkommen till Sveriges närmaste skidspår!
Torbjörn "Tobbe" Hägglund, längdansvarig

Högbo Ski Arena är ett officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet samarbetar med utvalda anläggningar som satsar på längdskidåkning, cykling och löpning. För att bli ett officiellt Vasaloppscenter måste en anläggning först genomgå Vasaloppets noggranna kvalitetskontroll. Kraven är att det ska finnas bra träningsmöjligheter, kunskap och kompetens kring respektive sport. Det ska även finns tillgång till bra utrustning, boende och mat.

Hyra längdskidor

Boka gärna din skidutrustning i förväg så kommer du snabbare ut i skidspåret när du väl är på plats. Du hittar allt från vallningsfria längdskidor och skateskidor till barnskidor hos Sportcentralen.

Boka vårt weekendpaket med längdskidor

Oavsett om du räknar dig som elitåkare eller motionär kommer vårt populära hotellpaket med längdskidor att passa dig. Här kan du njuta av skidåkning i välpreparerade skidspår, mysiga miljöer och bra boende. Koppla sedan av med vällagad mat i vår prisbelönta restaurang som fokuserar på närproducerade och hållbara råvaror.

Högbo Pay & Ski

Högbo Bruk är känt för sina välpreparerade skidspår och goda snötillgång. Vi har även ett konstsnöspår som gör att vi kan erbjuda en tidig skidsäsong. När det finns natursnö är skidåkningen gratis på Högbo Bruk och när det är konstsnö krävs spårkort.

Spårkortskassan:

Mån–fre: 7-20
Lör–sön: 8-17

Sportcentralen:
Mån–tor 9–17, Fre 9–18
Lör, sön & helgdag: 9–16

Tel: 026-24 21 80
E-post: info@sportcentralenhogbo.se
Hemsida: sportcentralenhogbo.se