Högbo Trail Arena

Friska vindar och slingrande stigar. Här blir du ett med naturen!

Trailrunning i vacker natur

Hos oss är det enkelt att träna hela kroppen på ett effektivt sätt. Det är bara att kliva utanför dörren och följa något av våra spår. Trailrunningspåren erbjuder mil av terränglöpning i opreparerad terräng där undervegetationen röjts bort och en upptrampad stig skapats av löpare.

När du springer trail på Högbo Bruk är det inte i vilka spår som helst – vi är nämligen ett officiellt Vasaloppscenter. Det betyder att alla våra trailrunningspår lever upp till deras höga standard.

Vandra året runt

Högbo Bruk bjuder på många möjligheter till vandring i de härliga Gästrikeskogarna. Här finns allt från korta rundslingor till långa vandringsleder. Hos oss är det nära och enkelt att ta sig ut i naturen.

Gästrikeleden som är hela 26 mil lång passerar genom Högbo och inbjuder till inspirerande vandring. Här finns också den 2,7 mil långa Fäbodleden som går västerut, från Högbo Bruk till Kungsberget. På den kortare Högboleden kan man vandra de nio kilometrarna från Högbo Bruk till Resecentrum i Sandviken.

Här finns också mängder av andra vandringsmöjligheter med stor variation i längd och svårighetsgrad. En tur runt Dammsjön är en kort men njutbar energikick för den som letar efter en kortare tur.

Terränglöpning och trailrunning

Våra spår för terränglöpning är markerade och går i varierande terräng. Här går det att löpa i allt från sankmark, stenig terräng och småkuperat till flacka lättlöpta partier. Det finns skyltade spår från 3,5 till 10,6 kilometer.

Alla trailrunningspår utgår från Sportcentralen och är tydligt markerade med vit färg på trädstammar. De är också snitslade med blå reflexer för den som vill springa med pannlampa efter mörkrets inbrott.

Löpspår för alla

På sommaren används våra skidspår för löpning. Vi erbjuder markerade spår med längder från 2,5 till 15 km. Flera av spåren är elbelysta. Alla spår har ett löpvänligt underlag av packat grus och det finns både flacka och kuperade spår att välja mellan. Eljusspårens längd är 2,5, 4, 5 och 7,5 kilometer. Alla löpspår utgår från Sportcentralen.

Hittaut i våra skogar


Om du gillar att uppleva skogen och vill göra det med en rolig twist är Hittaut något för dig. Hittut är en rolig jakt på checkpoints med karta eller mobilapp, karta finns till de banor med fasta kontroller inom Högbo Bruks fritidsområde. Banorna är av varierande svårighet så att du kan välja en bana som passar din orienteringskunskap och din kondition.

Den lokala orienteringsklubben OK Hammaren bjuder på upplevelsen och du kan hämta kartor i kiosken vid Högbobastun, i hotellets reception eller vid Sportcentralen.

Packat & klart för vandringsäventyr

Upplev kombinationen av vandring och hotellmys. Vi packar en matsäck till färden och när ni är tillbaka på hotellet väntar en fyrarättersmiddag med våra egna chokladpraliner som det perfekta avslutet på dagen.