Högbo Canoe Arena

Utforska spegelblanka sjöar, forsande kanaler och obebodda öar. Här finns kanotleder som passar både nybörjare och erfarna paddlare.

Våra kanotleder

Med grönska, skog och natur som enda iakttagare är det en fröjd att paddla kanot i Högbo Bruk. Canoe Arena erbjuder paddelupplevelser som passar alla. Beroende på hur länge du vill paddla har vi olika kanotleder som du kan följa. Du kan välja mellan kortare turer eller lite längre beroende på hur mycket tid du har eller kraft i paddeltaget. Klicka på någon av nedan rutor för att få fram en karta över vald kanotled.
Special image for +4 Timmar
Att paddla kanot ger dig både avslappning och sinnesro. Magiskt!
Tobbe Hägglund, kanotansvarig

Paddla i varierad natur

Kanotlederna kring Högbo Bruk bjuder på varierande paddling i sjöar, åar, kanaler, forsar och dammar. Våra korta turer utgår från Sportcentralen på bruket. Här kan du paddla på lugna Dammsjön, i Högboån och vidare ut på den trevliga paddelsjön Öjaren.

I området finns många stränder och öar att upptäcka. Några av våra turer följer den slingrande, lummiga Jädraån och avslutas på bruket. Jädraån har också några mindre forsar som ger spänning och puls. De är dock inte svårare än att de flesta klarar att paddla dem.

Kanot, kajak eller SUP ?

På Högbo Canoe Arena finns fler sätt att ta sig fram över ytan - kanot, kajak eller stand up paddle board. När du bokar vårt kanotpaket kan du välja mellan en kanadensare eller kajak. Vill du hyra SUP kan du göra det hos Sportcentralen.

Kanotpaket

För dig som vill kombinera naturupplevelse med gourmetmat och lyxigt boende på hotell passar vårt kanotpaket perfekt. Här väljer du själv balansen mellan äventyr och lyx. Vi erbjuder allt från prova-på-turer till avancerade heldagsturer.

Att tänka på när du paddlar

⦁ Använd alltid flytväst
⦁ Kolla väderprognosen innan turen
⦁ Paddla gärna med någon så att ni kan hjälpas åt vid behov
⦁ Förvara mobiltelefonen i ett vattentät fodral så att den fungerar om du behöver kalla på hjälp
⦁ Ta med ombyteskläder packade i vattentäta påsar ifall ni välter med kanoten
⦁ Ta med er lite extra mat och dryck ifall turen blir längre än beräknad
⦁ Kom ihåg att ta med alla sopor tillbaka

Slå läger och laga mat

Använd i första hand de fasta rastplatser som finns i området. Där finns ofta eldstad, utedass och sopställ. Om du inte utnyttjar de fasta eldstäderna så får du laga din mat på ett campingkök. Sommartid är det ofta eldningsförbud i skog och mark. Då råder även eldningsförbud i de fasta eldstäderna.

Vad sägs om att kombinera det bästa av två världar - bo ena natten i tält och andra natten hos oss på hotellet. Vid vissa rastplatser finns vindskydd där du kan övernatta, eller förberedda ytor för tält.