Valborgsfirande

30/4/2024
-
Det bästa sättet att fira in våren på är det traditionella valborgsfirandet hos oss på Högbo Bruk. Spana in årets program.

Fira valborg på Högbo Bruk

Fira Valborg traditionellt på kvällen den 30 april och välkomna vårens ankomst på Högbo Bruk, Gästriklands historiska och charmiga bruksmiljö. Gör det till en helhetsupplevelse och kombinera firandet med att bo på Högbo Brukshotell. Varför inte boka ett av de många hotellpaket som finns att välja emellan.

Program

Vårkör:

Att Hammarkören sjunger in våren på valborg hos oss på Högbo Bruk är en tradition som sträcker sig bak till 1997. Traditionsenligt är de dem som inleder valborgsfirandet.

Majbrasa:

Självklart tänder vi majbrasa på bruket. Låt oss samlas kring brasan och se riset brinna ut med vintern.

Tommy Nilsson som gästartist:

Valborg på Högbo Bruk är en mysig och härlig tradition. Firandet börjar med tändning av en massiv majbrasa, följt av körsång med Hammarkören, musik och dans. Kända artister uppträder varje år, håll utkik efter årets hemliga gästartist. Förra året höll Malena Ernman i tonerna och året innan var Roger Pontare här. I år gästar ingen mindre än Tommy Nilsson oss på scen.

Talare:

En av våra fina valborgstraditioner på Högbo Bruk är att en av avgångseleverna på Bessemerskolan håller ett inspirerande vårtal.

Bo på hotellet:

Efter en kväll av firande finns det ingen bättre plats att vila ditt huvud än på Högbo Brukshotell. Vi erbjuder olika bekväma boenden, inklusive standardrum och sviter. Rummen är utformade för att smälta sömlöst in i de historiska omgivningarna och erbjuder en unik och autentisk upplevelse för gästerna.

Förutom att fira Valborg är Högbo Bruk en fantastisk plats att utforska naturen och lära dig om Sveriges industrihistoria. Platsen är hem för flera vandrings- och cykelleder, samt ett museum som ger en inblick i det förflutna som sträcker sig tillbaka till 1600-talet när platsen etablerades som en järbruksanläggning. Besökare kan också delta i aktiviteter som hantverks-shopping, glasblåsning och kajakpaddling.

Tid & plats

Valborgsfirandets program håller på mellan 18.15-20.40. Scenprogrammet startar cirka 19.00. Det är fri entré och gratis parkering om du bor på hotellet.

Sammanfattningsvis, att fira Valborg på Högbo Bruk är en fin vårupplevelse som inte bör missas. Från brasan till det traditionella svenska köket och det bekväma boendet hos oss på Högbo Brukshotell, det finns något för alla.

Så om du letar efter ett unikt och autentiskt sätt att fira vårens ankomst, behöver du inte ta dig längre än till Högbo Bruk.

Boka boende för valborgsfirandet

Rum

Rum i huvudbyggnad

Om du vill ha nära till hotellets restaurang, bar och frukost ska du boka ett av våra mysiga rum i huvudbyggnaden.
Läs mer & Boka

Fler event