Våra vackra vatten

Tänk dig att tyst paddla fram över vattnet med grönskan, skogen och naturen som enda iakttagare. Det vill vi att du ska få uppleva hos oss.

Kanotturerna kring Högbo bjuder på varierande paddling i såväl sjöar, åar, kanaler, forsar och dammar. De korta turerna utgår från Sportcentralen på Högbo Bruk med paddling på lugna Dammsjön, Högboån och vidare ut på sjön Öjaren som är en mycket trevlig paddelsjö. Här finns många obebodda stränder och öar att upptäcka. Några turer går på slingrande, lummiga Jädraån och avslutas i Högbo Bruk. I ån finns också några mindre forsar, spännande och pulshöjande men inte svårare än att de flesta klarar av dem.

Några av turerna är på Testeboåns vattensystem som är både åpaddling med småforsar och paddling på mindre sjöar. Testeboån flyter genom sydnorrländskt lågland med mycket vildmarkskänsla

För paddling på Jädraåturerna, de längre turerna på Öjaren och på Testeboån finns smidig transport att boka från Högbo till startplatserna.

Att vistas i naturen och på våra vatten innebär att vi tar ansvar för naturen med att inte skräpa ner, skada växtlighet och visa hänsyn för de vilda djuren, särskilt fågellivet som är känsligt under framförallt häckningsperioden.

 

Varmt välkommen till paddling i vackra Högbo med omnejd!