Våra spår

Pay & Ski spåret

I slutet november/början av december förlänger vi oftast från 2,1 km till 4 km konstsnö. Eftersom vi ligger i lågland nära kusten kan det bli aktuellt med framflyttning av utläggningen av snö om väderprognosen verkar vara tydlig med varmt, regnigt och blåsigt väder. Vi håller tummarna för en snöig vinter.

Högbo Bruk ligger naturskönt mitt i Gästrikland. Med rekordtidig skidstart tack vare vårt spår med konstsnö, Pay & Ski, är vi populära både hos elitåkare samt motionärer. Här njuter vi alla av de förstklassiga spåren, naturen och såklart möjligheten till fantastisk mat och härligt boende på hotellet. 

Spåren är preparerade för ett klassiskt spår och en fristilsbädd. Längdspårens karaktär påminner mycket om Vasaloppets flacka delar med små, korta backar som bryter av de flacka partierna. Vi har delat in spåren i "flacka" och "kuperade". De flacka spåren har nästan inga backar alls och de kuperade spåren har ett flertal backar som på vissa delar kommer tätt. Backarna har en stigning på ca 12-14 höjdmeter samt någon enstaka backe med stigning upp mot 20 höjdmeter.

Spåren är väl skyltade med stora skyltar. Spårkartor samt avståndsangivelser till mål finns ute i systemet.

Vi har en högklassig maskinpark med målsättning att ha kanonfina preparerade spår som ger bästa möjliga skidupplevelse.

PS! Spårens namn stämmer inte alltid med spårets längd, den rätta längden anges inom parantes på spårkartor och på spårinformationstavlor. Vi har valt att behålla spårens gamla namn för att alla åkare som är hemmastadda i spårsystemet använder de gamla namnen.