Möt världsmästaren och bansättaren

Magnus "Mankan" Palmberg är cykelproffs, flerfaldig svensk mästare och med en hedrande världsmästartitel i MTB H40 med sig i bagaget. Han har tillsammans med et gäng hängivna cyklister ansvarat för formandet av Högbo MTB-Arena.

Vi bad Magnus själv skriva några rader om MTB-satsningen här hos oss:

Hallå,
Ja jag älskar verkligen skogarna uppe i Högbo och har nog tränat minst 50% av alla mina träningspass där. Är övertygad om att det har stor betydelse att man trivs på cykeln om man ska nå bra resultat ute på tävlingsbanorna. I Högbo går det inte annat än att ha roligt på cykeln och jag är tacksam för att cyklingen fostrat mig och dessutom gett mig glädjen att få vinna ett antal SM Guld och ett Veteran VM Guld genom åren.

Efter ett träningspass uppe i skogarna i Högbo, så passade jag på att åka förbi Högbo Brukshotell. Jag hade en idè som jag ville presentera för VD:n Tomas Lindqvist.

Min idé som jag presenterade var helt enkelt att vi måste bara bygga mera banor och i olika svårighetsgrader ute på olika platser i skogen. Alla förutsättningar för att bygga ett riktigt bra mountainbikemecka finns ju här. Tomas nappade på idén och kontaktade mig några veckor senare och frågade om jag var intresserad av att leda projektet Högbo MTB-Arena? Det var inte så mycket fundera på...jag sa JA!!

Jag ångrar mig inte. Jag har kämpat, jag har haft roligt, men framförallt har det varit lärorikt. Det känns som att vi nyss startade projektet, men tittar jag i backspegeln så har vi hunnit med en hel del och några saker finns fortfarande kvar på önskelistan. Många av de saker vi gjort har blivit som vi tänkt oss och vissa av sakerna har blivit bättre än vi tänkt oss ;-)

Grundtankarna är en MTB-arena där allt är välordnat, välskyltat, snyggt och lättförståeligt. Och framförallt ett ställe där du kan känna dig trygg, när du cyklar runt på välpreparerade stigar som du kanske inte har lika lättillgängligt hemma.

Vi har fått mycket feedback från många av alla cyklister här, både långväga gäster och Sandvikenbor. Det mesta har varit mycket positivt, vilket vi tycker är skitkul! Så himla mycket roligare att jobba vidare då och vi jobbar bara mer och bättre ju gladare vi blir!

Vi suger åt oss av all feedback, för att hela tiden sträva efter att allt ska bli så bra som möjligt för alla er mountainbikare.

Jag vill passa på att tacka alla som varit inblandade i det här projektet. Högbo Brukshotell som äger projektet och som står bakom det mesta. Projektgruppen som spånat fram alla idéer. Arbetslaget som kämpar på i ur och skur. Alla cyklister som ställer upp och jobbar ideellt på alla arbetskvällar. Högbo Bruk och våra sponsorer ppcykel, Trimtex och Specialized.

Stort tack till er och ett varmt välkommen till alla mountainbikare som vill komma till Högbo framöver. Vi ses därute i skogarna!

Vänliga hälsningar,
Magnus