Högbo Brukshotell & Spa i Sandviken

Högbo Brukshotell i Sandviken är ett klassiskt brukshotell där ekologiska matupplevelser blandas med härliga friluftsaktiviteter i underbar natur. Upplev den rogivande känslan i våra mysiga hotellrum eller lyxiga sviter. Välkommen att boka din vistelse redan idag!

Historiskt hotell i Sandviken

Högbo Brukshotell är ett perfekt val för dig som söker boende i Sandviken. Hotellet ligger strax utanför Gävle, endast två timmars bilresa från Stockholm. Hotellet har 228 bäddar fördelat på 114 rum och du kan antingen bo i huvudbyggnaden eller i någon av de närliggande husen. I vår restaurang serveras i första hand mat producerad på närodlade och ekologiska varor. Vi utlovar en garanterad smakfylld upplevelse. Till frukost serveras vår mycket uppskattade frukostbuffé så att du kan börja dagen på bästa sätt.

Här finns också möjlighet att boka din nästa konferens, event eller kickoff. Med roliga aktiviteter, fantastisk mat och engagerad personal ser vi till du får en oförglömlig upplevelse.  Högbo Brukshotell är också en populär bröllopsdestination, både för vigsel och bröllopsfest.

Populära paketupplevelser

Boka ett av våra upplevelsepaket där både mat och boende ingår. Vi har hotellpaket med aktiviteter som padel, skidåkning och golf. Om du önskar ett mer skräddarsytt upplägg är du alltid välkommen att kontakta oss.
“Maten är den godaste jag ätit och miljön får en att ladda batterierna som ingen annan plats kan.”
Linnea via Google
“Maten var en explosiv smakupplevelse,  välkomponerad och god för både öga och gom.”
Anna via Google
“Atmosfären, omgivningen och känslan är superskön. Ett "måste" för den som gillar aktiviteter.”
Andreas via Google
“Går inte att beskriva i ord. Högbo måste besökas. Där finns allt för en alldeles underbar dag.”
Monika via Google

Boende i Sandviken –våra rum och sviter

Hos oss finns allt från lyxiga sviter till familjevänliga rum med lantlig charm. Välj det boende som passar dig och tillfället bäst. Vi har även tillgänglighetsanpassade rum på hotellet. Om du vill ta med din vovve är det inget problem. Vi har djurvänliga rum där du och din pälskling kan sova efter en lång dag i vår fantastiska natur.
Rum

Rum i huvudbyggnad

Om du vill ha nära till hotellets restaurang, bar och frukost ska du boka ett av våra mysiga rum i huvudbyggnaden.
Läs mer
Rum

Superiorrum i huvudbyggnaden

Boka en vistelse i våra nya superiorrum.
Läs mer
Rum

Rum i Stallbacken

Våra rum på Stallbacken kombinerar lantlig charm med modern inredning. Rummen är perfekt belägna intill huvudbyggnaden. Här är även husdjur välkomna.
Läs mer

Konferens, event och kickoff i Sandviken

På Högbo Brukshotell i Sandviken kan du boka din nästa konferens eller kickoff i klassisk bruksmiljö. Hotellet har över 19 olika konferenslokaler att välja mellan – alla är såklart utrustade med modern teknik, bra belysning och god ventilation. Allt för att du ska ha en lyckad konferens med dina kollegor.

Närheten till naturen gör att det finns gott om teamstärkande aktiviteter, perfekt när ni behöver samla ny energi. Boka en dagskonferens och avsluta med middag i vår prisbelönta restaurang eller välj en vistelse med övernattning.

Aktiviteter på Högbo Brukshotell i Sandviken

För dig som är gäst på hotellet finns det gott om roliga aktiviteter – året om. Ta en promenad längs någon av våra vandringsleder eller upptäck vår vackra natur från sadeln på en MTB. På vintern har vi ett av Sveriges bästa skidspår runt hörnet. Högbo Ski Arena är ett officiellt Vasaloppscenter. Här på Högbo Brukshotell är det lätt att både växla upp och koppla av.

Hållbarhet

På Högbo Brukshotell tror vi mångfald och integration. Tillsammans driver vi passionerat och målmedvetet utvecklingen framåt. Lycka för oss är inte bara att se alla våra gäster njuta av resultatet, utan även hur naturen frodas i samspel med oss människor.

Följ oss på Instagram