Made in Högbo

Ysteriet

Made in Högbo - Ysteriet

Visst finns det många ställen idag som har ett bageri. Men inte så många ställen har anställda bagare som bakar bröd på mjöl från Teve Kvarn med vassle från Ysteriet som degvätska. Inte så många har heller 2 bagare som dagarna i ända kavlar tunnbröd och bakar av i en liten vedeldad ugn som läcker både här och där.

Ostar på Högbos sätt

I ysteriet skapas ostar och syrade mjölkprodukter på ekologisk mjölk från Robert Eklunds fjällkor i Järbo. Mjölken hanteras varsamt och omedelbart. I opastöriserat skick landar den i ystkaren och blir till ost. Vi försöker hålla spännvidden mellan riktigt färska ostar till lagrade blåmögelostar och friskt stinkande kittostar. Vi har en ost för varje smak. Lite som hela Högbo faktiskt.

Läs mer om Made in Högbo

('#navigation-dropdown').hover( function () { $(this).show(); }, function () { $(this).hide(); } );