Om oss

Högbo är platsen för aktiva livsnjutare, för frihetstörst, rörelse och endorfiner. Här mitt i spenaten, i den syrerika Gästrikeluften, finns balansen mellan hög och vilsam puls. Här samlas nutid och historia, spjutspets och spadtag, framkant och klassiskt i den nya bruksmentaliteten.

Högbo Brukshotell har 223 bäddar fördelat på 109 rum, en restaurang och konferensavdelning med kapacitet för upp till 200 personer, samt ett året-runt-öppet SPA. I våra två herrgårdar har vi även dagkonferenser, festvåningar, cateringverksamhet, bröllop mm. I Nya Herrgården serveras vårt omtalade julbord.

Högbo Brukshotell ägs och drivs av hotellkoncernen Winn Hotel Group AB med huvudkontor i Gävle. Vår fastighetsägare och ägare av Högbo Bruk, är Sandvikens Kommun genom det kommunalägda bolaget Högbo Bruks AB.

Högbo Brukshotell är medlem och en av utvalda anläggningar i medlemsägda organisationen Svenska Möten samt utsett till Officiellt Vasaloppscenter genom ett mångårigt samarbete med Vasaloppet som kvalitetssäkrat Högbo som längdåkningsanläggning. År 2018 blev vi utsedda till Sveriges 10:e bästa hotell på Tripadvisor. Hotellets restaurang har plats i White Guide och är utnämnd av Gefle Dagblads Krogpatrullen till regionens bästa restaurang. Vi har även en av landets bästa mountainbikearenor, Högbo MTB arena. VÄLKOMNA!