Om oss

Högbo är platsen för aktiva livsnjutare, för frihetstörst, rörelse och endorfiner. Här mitt i spenaten, i den syrerika Gästrikeluften, finns balansen mellan hög och vilsam puls. Här samlas nutid och historia, spjutspets och spadtag, framkant och klassiskt i den nya bruksmentaliteten.

Högbo Brukshotell har 223 bäddar fördelat på 109 rum, en restaurang och konferensavdelning med kapacitet för upp till 200 personer, samt ett året-runt-öppet SPA. I våra två herrgårdar har vi även dagkonferenser, festvåningar, cateringverksamhet, bröllop mm. I Nya Herrgården serveras vårt omtalade julbord.

Högbo Brukshotell ägs och drivs av hotellkoncernen Winn Hotel Group AB med huvudkontor i Gävle. Vår fastighetsägare och ägare av Högbo Bruk, är Sandvikens Kommun genom det kommunalägda bolaget Högbo Bruks AB.

Högbo Brukshotell är medlem och en av utvalda anläggningar i medlemsägda organisationen Svenska Möten samt utsett till Officiellt Vasaloppscenter genom ett mångårigt samarbete med Vasaloppet som kvalitetssäkrat Högbo som längdåkningsanläggning. Vi har även en av landets bästa mountainbikearenor, Högbo MTB arena.