Hållbart & underbart

Vi vill vara en hållbar och underbar destination för dig som gäst och för våramedarbetare, genom att främja cirkularitet, hållbar livsmedelsproduktion och klimatsmartresande.

”Det är inte så svårt som det kan verka att leva lite mer hållbart. Cykla gärna hit, eller till jobbet. Det gör vi. Ät goda grönsaker från våra odlingar. Njut av skogen och sjöarna. Lyssna på fåglar och humlor men plocka inte blommorna. Duscha tillsammans” - Stefan Johansson, krögare, Högbo Brukshotell

 

Vårt hållbarhetsarbete

- eller ja, en del av det i alla fall


Made in Högbo

2012 lanserade vi på Högbo Brukshotell tillsammans med Högbo Bruk varumärket Made in Högbo. Kortfattat står det för de förädlade och oförädlade produkter som produceras här på Högbo Bruk med tillskott från lokalt producerade ingredienser.

Av allt vi serverar i vår restaurang är cirka 25% producerade här i våra egna växthus, friland och hagar, ytterligare 10% är från närområdet. Dessutom är cirka 28% ekologiskt. Det är siffror vi är stolta över och försöker öka hela tiden. Våra matupplevelser görs med stor omtanke för både dig och vår miljö.

Läs mer

Cirkularitet & matsvinn

Den mat som du förhoppningsvis inte lämnar på tallriken blir antingen biogas till länets bussar eller mat till våra grisar medan kaffesumpen frånfikat går till våra egna odlingar. Vi väger allt vårt matsvinn varje dag, efter varje måltid, för att minska på det. Sedan början av 2022 samarbetar vi med Generation Waste.

Klimartsmart resande

Vi älskar att cykla. Både på våra MTB-leder och till jobbet. Vi reser med tåg till våra interna möten, i största möjliga mån. När du ska på konferens hos oss, erbjuder vi dig och din grupp fossilfria bussar till ett förmånligt pris och en klimatkompenserad resa som tack för att ni väljer en klimartsmart väg.

Högbo Återbruk

Kika efter märket ”Högbo Återbruk” när du är hos oss. Det är nämligen produkter och varor vi säljer i andra hand. Pastatallrikar, muggar, salt- och pepparkvarnar är några exempel på vad som kan stå på second hand-hyllan i vår lobbyshop.
 

Vad du som gäst kan göra

Vi erbjuder våra besökare att välja ett lätt fotavtryck. Här är några exempel: 

- Håll utkik efter Made in Högbo och Hållbart val. Ibland annat våra menyer gör vi det tydligt för dig som vill äta mat med lite koldioxid.

- Skippa städningen. När du stannar i flera nätter kan du välja att inte byta ut handdukarna eller få städning varje dag.

- Som större grupp kan ni välja att resa hit tillsammans. Vi erbjuder fossilfria bussar som vi klimatkompenserar som tack för att ni väljer ett klimatsmart transportsätt.

- Njut av vår hotellfrukost och ta så mycket du vill men ät upp allt. Låt oss tillsammans arbeta med att minskamatsvinnet.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här