En hållbar destination

Högbo Brukshotell

Vi vill vara en hållbar och underbar destination för våra gäster och medarbetare. Genom att främja cirkularitet, hållbar livsmedelsproduktion och klimatsmart resande. Vi vill erbjuda våra gäster möjligheten att välja ett lätt fotavtryck på samma sätt som vi vill erbjuda social hållbarhet för våra anställda. Svanen står förvår miljömärkning och våra samveten för äktheten i vår leverans. Vi jobbar med FN:s globala mål och främst dessa:

#12 Hållbar konsumtion och produktion

#13 Bekämpa klimatförändringarna

#14 Hav och marina resurser

#15 Ekosystem och biologisk mångfald

#16 Fredliga och inkluderande samhällen 

Hur vi jobbar med hållbarhet

I korthet

Cykla gärna hit. Det gör vi. Ät goda grönsaker från våra odlingar. Njut av skogen och sjöarna. Lyssna på fåglar och humlor men plocka inte blommorna. Den mat du förhoppningsvis inte lämnar på tallriken blir om så sker biogas till länets bussar. Häst och fårskit hamnar i våra jordar precis som kaffesumpen från ert fika. Allt vårt kött är svenskt och ofta även från Högbo Bruk. Cirka 25% av våra råvaror produceras här och ytterligare 10% från närområdet.

Vi har tre växthus för odling och ett för restaurang och events. Mejeri, charkuteri, bageri och grönsaksförädling håller till i Nya Längan vid festplatsen. Vaktlar och honung några hundra meter härifrån. Vi väger allt vårt matsvinn varje dag, varje måltid för att ha kontroll och kunna minska på det. Vi samarbetar här med Generation Waste. Vi CO2 beräknar våra maträtter för att på så sätt förstå vad som påverkar miljön. Vi har två eldrivna bussar som rullar för städ och restaurang samt två eldrivna golfbilarmed släp som transporterar både mat, dryck och varuleveranser.

Vår mest socialt utmärkande leverantör är Högbo Närproduktion med integration som varumärke. Människor från bland annat Myanmar, Syrien och Irak står bakom ystkar, korvsprutor och spadar. Konferensgrupper som vill åka gemensamt erbjuder vi fossilfria bussar eller klimatkompenserat resande. Vi åker tåg till våra koncernmöten i största möjliga mån.

Det är inte så svårt som det kan verka att leva lite mer hållbart. Cykla till jobbet. Duscha tillsammans. Skippa charterresan och ät mycket sallad. I mörker! Med en extra tröja. Och raggsockor.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här