Längdskidåkning nära Stockholm

Med skidåkarpaketet hos Högbo Brukshotell får du tillgång till skiduthyrning, teknikträning, bastu och vallabod. Som om det inte vore nog får du avnjuta eftermiddagsfika, en fyrarätters middag och frukostbuffé morgonen därpå. Vårt hotell vid Högbo Bruk, med anor från 1600-talet, ligger bara 2 timmar med bil från Stockholm.

Isande, friskt och magiskt! Ja, nu är det dags att lämna stressen hemma. Högbo Ski Arena erbjuder susande spänning för allt från nybörjare till elitåkare. Hos oss börjar skidsäsongen redan i november – och räcker ända in på vårkanten. Dra på dig pjäxorna! Det är dags att njuta av konst- eller naturfrusna spår i Gästriklands skidparadis.

Högbo Ski Arena

På Högbo Ski Arena finns det något för alla – oavsett om du är en glad skidentusiast eller ett erfaret proffs.

De natursköna, gästriska skidspåren – kantade av frodig skog – upplevs bäst på skidor. När du svävar fram över den glittrande snön kan du snart inte stava till varken vardag eller stress längre.

Välj och vraka mellan följande spår för skidåkning:

• Fyra elljusspår: 6,5 km, 4 km, 2.9 km eller 2,4 km

"Runt Berget", 0.7 km

Rävpassetslingan, 2.0 km

Storfallsvändan, 2.5 km

Skicrossbana, cirka 600 meter

Vid natursnö finns det spår upp till 15 km.

Skidåkarpaketet

Vad sägs om att kombinera en mysig hotellvistelse med en skidupplevelse utöver det vanliga?

Med skidåkarpaketet får du inte bara tillgång till Högbo Ski Arena. Här är en lista över vad som ingår i vårt populära paket för skidåkning och mys:

 Välkomstfika, med godsaker från vårt bageri.

 Vad sägs om en smak av Högbo? När mörkret kommer är det dags för en fyrarätters middag, med råvaror från våra egna odlingar och gårdar.

 Vi rundar av middagen med en dessert – och vårt chokladbord, såklart!

 När du vaknar avnjuter du bröd, äggröra och våfflor i vår frukostbuffé.

Våra kulinariska ledord är hållbarhet och närproducerat – från gården till tallriken.

Sugen? Klart du är! Boka ditt skidpaket här och nu, utan att rulla tummarna.

Högbo Ski Arena: Spårkort

 Vid tider av natursnö är skidåkningen på Högbo Ski Arena helt gratis.

 När det är konstsnö behöver du ett spårkort eller skidkort för att kunna åka.

Du som vill ha spårkort köper det i Sportcentralens spårkortskassa med Swish eller kort. Här finner du mer information, samt en prislista.

I skidåkarpaketet ingår inget spårkort per automatik. Vi har utformat det så för att ge dig maximal flexibilitet. Istället väljer du själv vilket spårkort du vill ha, efter hur länge du vill åka; två timmar, en dag eller två dagar.

Hyra längdskidor

På Sportcentralen kan du hyra skidutrustning till små som stora. Vi erbjuder skateskidor, vallningsfria längdskidor, barnskidor och mycket annat. Vill du komma ut i spåren snabbare? Då ska du boka din skidutrustning i god tid innan.

Officiellt Vasaloppscenter

Vi är stolta över att ha förtjänat kvalitetsmärket som ett officiellt Vasaloppscenter.

Vi är ett av endast 18 anläggningar som har äran att ta emot Vasaloppets stämpel. Det innebär att du kan njuta av skidåkning i spår i en utvald anläggning som håller allra högsta klass.

Vill du se aktuell status på våra skidspår? Då klickar du här.

Boka längdskidåkning nära Stockholm

Hos oss på Högbo Brukshotell skapar du oförglömliga ögonblick och livslånga minnen. Du är välkommen till vår lyxiga pärla i hjärtat av Sandviken. Vi är uppbackad av det starka betyget 4.5/5 på Tripadvisor.

Här kan du boka skidåkarpaketet. Följande ingår:

 Eftermiddagsfika

Fri tillgång till brukets bastu & dusch

Fyrarätters middag

Övernattning

Frukost

Fri parkering

P.S. Följ oss med fördel på Instagram. Där får du en omedelbar inblick i den historiska miljö som möter dig när du besöker Högbo Brukshotell och våra anrikaanläggningar.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här