Så får du mest ut av konferensen - expertens tre tips

Det är dags att samla gänget inför nästa konferens. Lokalen är bokad och det är mycket som är investerat i det här, nu handlar det om att få ihop allting så att det blir så bra som ni har tänkt er. Det är ofta små saker som gör skillnaden mellan bra och toppenbra mötesdagar och kickoffer. Den mentala tränaren Olof Röhlander har föreläst på över två tusen konferenser och här kommer hans tre bästa tips för att ni ska få ut mesta möjliga av nästa viktiga möte!

1. Lägg in luft i programmet

Det är ofta mycket man som arrangör vill få in under en konferensdag, men ett alltför späckat program gör bara att man tröttar ut deltagarna. Faktum är att det händer lika mycket positivt i pauserna, lunchen och i den fria tiden som det gör i själva möteslokalen, det är därför bara bra om det är ett luftigt program. Teamet stärks av att få småprata spontant med varandra, och koncentrationen ökar.

2. Tilldelad tid är tillräcklig tid

Det här är en grundregel som gäller speciellt för gruppdiskussioner, workshops och liknande. Oftast behövs inga 45 minuter för att diskutera ett antal frågor, det kommer bara sluta med att de sitter och pratar om annat. Kör istället kortare pass här så att gruppen direkt tar tag i ämnet och kommer fram till något. Får de tio minuter på sig löser de det på tio minuter, detta utifrån att tilldelad tid är tillräcklig tid.

3. Börja med slutet

Innan ni sätter ihop själva programmet gäller det att ställa sig frågan vad konferensens syfte är. Vill ni att deltagarna ska bli stärka som lag och ha roligt tillsammans? Då gäller det att styra punkterna utifrån det. Eller handlar det om att arbeta ihop något konkret, tex ett styrdokument för nästa år? Då är det där ni vill landa. Börja därför i slutet, med känslan och resultatet ni vill att deltagarna tar med sig hem.

Om ni lägger in luft i programmet, utgår ifrån att tilldelad tid är tillräcklig tid och börjar med slutet i sikte, då kommer nästa konferens att lyfta och bli precis så bra som ni hade tänkt er. Sen skadar det inte att vara på en inspirerande plats och att ta in en motiverande föreläsare, det blir pricken över i:et!

Namn: Olof Röhlander
Titel
: Licensierad Mental Tränare
Yrke: Föreläsare i hållbar motivation, författare
Meriter: Sex talarpriser, Sommarpratare i SRP1 år 2018
Aktuell: med boken ”Bli din egen bästa vän"
Hemsida: www.olofrohlander.se

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här