Vad kan man göra i Högbo?

Högbo Bruk är en pittoresk by i Gästrikland. Platsen erbjuder många roliga och intressanta saker att göra. Oavsett om du är intresserad av natur, kultur eller historia – så finns det något för dig och de du älskar. Varför inte prova på padel, mountainbike eller glasblåsning? Bara fantasin sätter gränserna.

Högbo Brukshotell är beläget mitt i spenaten i Högbo. Med egenproducerade odlingar, lokala boskap och en mängd olika sommar- och vinteraktiviteter så kan vi erbjuda något för alla året om. Läs mer om besökarnas favoriter nedan.

Högbo: sommaraktiviteter

Högbo Mountainbike Arena

Åk på en härlig mountainbike-tur i Högbo Mountainbike Arena! Välj mellan korta och långa banor som passar alla nivåer. Njut av naturen och koppla sedan av med något gott att äta eller dricka i vår restaurang. Testa våra banor som är anpassade efter din färdighetsnivå – blå för nybörjare, röd för erfarna cyklister och svarta banor för elitåkare. Och glöm inte – vi är ett Officiellt Vasaloppscenter, så alla våra banor uppfyller deras höga standarder. Ha kul på ditt mountainbike-äventyr!

Här kan du läsa mer om vårt paket för mountainbike-åkning. Fysisk aktivitet kombinerat med njutning. Bo precis bredvid starten på arenan och cykla så mycket du orkar. Avsluta dagen med en fantastisk fyrarätters middag lagad av närproducerade och hållbara råvaror. Full fart!

Vandra Gästrikeleden

Högbo Bruk bjuder på många roliga möjligheter till vandring i de vackra Gästrikeskogarna. Välj mellan korta rundslingor eller långavandringsleder – det är nära och enkelt att ta sig ut i naturen hos oss. Gästrikeleden passerar genom Högbo och bjuder på inspirerandevandring. Dessutom finns den 2,7 mil långa Fäbodleden som går västerut, från Högbo Bruk till Kungsberget.

För den som vill ha en kortare vandring kan man ta den niokilometer långa Högboleden från Högbo Bruk till Resecentrum i Sandviken. Det finns också mängder av andra vandringsleder att välja mellan, med variation i längd och svårighetsgrad.

Varför inte ta en tur runt Dammsjön – en kort men njutbarenergikick för den som letar efter en kortare vandring? Ha kul på din upptäcktsfärd!

Här kan du läsa om vårt vandringspaket. Med det får du en god matsäck och en rekomenderad vacker tur att vandra - innan fyrarätters middagen på hotellet.

Gourmetupplevelse: lokalproducerade råvaror

Välkommen till vår mysiga restaurang där du kan njuta av gourmetmat av högsta kvalitet. Våra skickliga kockar lagarmaten med omsorg, med råvaror som kommer från lokala producenter som tar hållbarhet på största allvar. Grönsakerna tillagas med kärlek i vårt eget växthus, och kött och ost kommer från djur som betar i hagarna runt oss.

När du bokar vårt gourmetpaket börjar ditt besök med eftermiddagsfika från vårt eget bageri, som ligger en trappa ner.

Du kan välja mellan sött och salt, och avnjuta detta i lugn och ro i orangeriet eller framför brasan i lobbyn. På kvällen väntar sedan höjdpunkten – en fyrarätters middag med valfri förrätt och varmrätt, följt av dessert. Middagen avslutas med vårt berömda chokladbord.

Under din vistelse kommer du ha gott om tid att uppleva vår vackra natur och den traditionsrika bruksmiljön. Du kan välja att bara ta en promenad i omgivningarna, eller testa någon av de många aktiviteter som finns att välja mellan i Högbo.

Efter en skön natts sömn väntar en härlig frukostbuffé med nybakat bröd, äggröra och våfflor. Välkommen, och njut av en fantastisk upplevelse!

Högbo: vinteraktiviteter

Längdskidor

Kom och åk skidor på våra högklassiga spår i Högbo Ski Arena! Vi har både kuperade och flacka banor som passar både nybörjare och elitåkare.

Skidsäsongen börjar tidigt hos oss. Redan i november öppnar vårakonstsnöspår – och lite senare öppnar vi alla spår med natursnö.

I Gästriklands skidparadis kan du åka skidor långt in på våren. Testa av vårt Officiella Vasaloppscenter och njut av bra träningsmöjligheter, kompetens, utrustning, boende och mat. Oavsett om du är en elitåkare – eller bara vill ha lite skidåkning för motion – hittar du det hos oss!

Här kan du läsa mer om vårt skidpaket.

Vinterbada

Känner du för ett uppfriskande kallbad?

Vårt vinterbad i Dammsjön har en brygga med badstege, så att du enkelt kan hoppa i och simma runt.

Innan vårt nya spa är klart får du som bor på Högbo Brukshotell gratis tillträde till bastun, duschen och omklädningsrummen som ligger intill badbryggan.

Vågar du? Känn den iskalla vinterluften mot huden och hoppa sedan i det kalla vattnet – en riktigt uppfriskande upplevelse!

Skridskor

Åk skridskor på vackra sjöar och njut av den glittrande isen! På Högbo Bruk hittar du en kort och familjevänlig bana på Dammsjön, samt en längre rundbana på Öjaren.

Ta med din egen utrustning eller hyr långfärdsskridskor, sparkstötting och säkerhetsutrustning på Sportcentralen. Kom och åk skridskor på våra härliga spår – det blir en riktigt lekfull dag!

Se spårstatus här.

Annat du kan göra på Högbo Brukshotell

• Kanot: Med kanotpaketet ingår hyra av kanot eller kanadensare. Glid fram längs spegelblanka sjöar i ett gästriskt paradislandskap. Tips: Stanna på någon av rastplatserna, eller upptäck obebodda öar.

• Golf: Med golfpaketet får du tillgång till välklippta golfbanor med perfekta greener.

• Padel: Spela padel på någon av våra fina utomhusbanor - dubbel och singel finns.

• Utomhusgym: Träning är alltid bra utomhus – och ännu bättre på vårt fräscha utomhusgym!

• Åk rullskidor eller inlines på vackra spår.

• Äventyra: Besök Högbo Bruk, ett av Sveriges mest välbevarade bruk från 1600-talet. Här kan du se hur man tillverkade stål och järn på den tiden, ta en titt på de gamla byggnaderna och uppleva den vackra miljön.

• Högbo gårdsbutik: Ta en tur till Högbo Gårdsbutik, där du kan köpa lokala produkter som honung, ost och sylt. Butiken är en del av en gård som drivs ekologiskt, så här kan du också se hur man producerar mat på ett hållbart sätt.

• Högbo kyrka: Besök Högbos gamla kyrka, som är en av de äldsta i Gästrikland. Kyrkan byggdes på 1100-talet och har en imponerande interiör, prydd med vackra altartavlor och andra konstverk.

Boka din vistelse på Högbo Brukshotell

Om du letar efter en plats med mysiga rum, utsökt mat och många olika sommar- och vinteraktiviteter – är Högbo Brukshotell det perfekta valet. Boka din vistelse idag för att uppleva en anrik atmosfär du och dina närmaste sent kommer att glömma.

Se vårt utbud av rum här. Vi har även sviter – de finner du här.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här