Växthusmiddag på Högbo Brukshotell & Spa

Äntligen säsong för ljuvliga stunder i växthuset

Så kan en kväll mitt i grönskan gå till

Maten smakar lite godare när grödorna som serveras på tallriken skördats bara några steg bort. Det är svårt att med ord förklara hur ljuvlig, smakfull och oförglömlig en växthusmiddag kan vara, men vi har gjort vårt bästa och försökt att förklara med ord  hur en växthusmiddag hos oss kan se ut.

Promenaden

Promenaden på 10minuter från hotellet till Frilandet går längs med det lilla växthuset på kullen, det gamla sädesmagasinet till vänster och den stora ladan snett framför. Till höger vilar våra svit-stugor tryggt runt sin innergård och utöver fälten syns kyrkans torn sticka upp. Till vänster växer en äppelträdgård med vårt landskapsäpple malmbergs gylling. Bakom döljer sig Gamla herrgården där Sandviken gång hade sin början. Nu kan det börja låta från fåren och lammen som har sitt hus en bit söderut och rakt fram syns målet för promenaden – tre växthus med omkringliggande odlingar.

Här växer cirka 3,5 ton grönsaker upp under säsongen med allt från gula betor, rotfrukter, kålsorter, tomater och baljväxter.

Samling

Vi välkomnar er in i Frilandet framför Eventväxthuset med lite enklare snacks. Kanske vill ni passa på att hälsa alla välkomna eller njuta av dofter och färger på det som växer runt omkring er.

Förrätt

Framme i växthuset slår ni er till ro vid våra bord och bänkar som tillverkats på vårt snickeri 6km norrut. På borden är den första serveringen uppdukad som består av ett axplock från våra egenproducerade råvaror såsom; salamis, ostar, bröd, grönsaker. Ni tränger er ner intill varandra, pratar om dagen och njuter av maten. På bordet finns drycker av utvalt snitt; öl, äppelmust och vin.

Varmrätt

Medan ni av njuter detta förbereder köket varmrätten som består av lokalt odlade råvaror. En del serveras på tallriken och en del kommer vid sidan som sharing till bordet. Klockan tickar på och någon gång under måltiden mörknar det kanske ute och de vackra skatbona som hänger ovanför er tänds. Musiken tonas ned och ni får maten presenterad av kvällens kock.

Dessert

Efter varmrätten serveras en dessert som växt upp i en blomkruka tillsammans med kaffe.

Eld leder er tillbaka, eller till dansgolvet

Avslutningsvis finner ni er väg tillbaka till hotellet med hjälp av marschaller, eller till någon av våra festlokaler så som Logen eller Nya Herrgården. Oavsett hur kvällen slutar kommer känslan av att ha upplevt något unikt tillsammans att dröja sig kvar länge. Och även om ni just har njutit av både kött och ost är det en mer hållbar måltid än det mesta i vårt land.

Vist håller ni med oss att en växhushusmiddag på Högbo Brukshotell låter som något utöver det vanliga? Varmt välkommen att uppleva det som är svårt att förklara med ord.

Boka växthuset till ditt nästa event

Vill du ta med teamet på en minnesvärd kväll? Skicka en förfrågan här.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här