Skidor och äventyrsbad – fira sportlov med oss på Högbo Brukshotell

Ett sportlov med skidor och familjemys är den perfekta pausen efter månader av mörker. Ladda om dina batterier med oss på Högbo Brukshotell och testa glidet på dina skidor i våra populära skidspår.

Bo bekvämt, njut av god mat och fira sportlovet tillsammans med oss på Högbo Brukshotell.

Högbo Ski Arena – längdskidåkning nära Stockholm

Högbo Ski Arenas längdskidspår lämpar sig lika bra för skate som för klassisk stil. Här kan du och hela familjen tillsammans få njuta av underbar skidåkning i ett för sportlovet lite ljusare vinterlandskap.

Som Officiellt Vasaloppscenter kan du vara säker på att få uppleva välpreparerade skidspår i högsta klass. Känn hur farten ökar på flacken och testa din mjölksyratålighet i kuperad terräng. I skrivande stund finns 10,1 km spår att njuta av. Så aktuell spårstatus här.

Högbo Ski Arena har spännande nog även en 600 meter lång Skicrossbana för dig som tycker om lekfulla utmaningar.

Nybörjare på skidor?

Var det längesen du åkte skidor eller har du aldrig stått på ett par? Det löser sig.

Högbo Ski Arenas vana instruktörer hjälper dig komma igång med teknikträningen och delar med sig av sina bästa vallningstips. Skidor och allt som hör till finns så klart att hyra på plats.

Barnsligt roligt i pulkabacken!

Skidor är kanske inte för alla. Men att Högbo Bruks 100 meter långa pulkabacke alltid leder till livliga skratt och härliga leenden – det har vi koll på sedan länge.

En rolig och lagom utomhusaktivitet för hela familjen som går alldeles utmärkt att kombinera med korvgrillning intill det stora vindskyddet. Alla är välkomna i pulkabacken som är belyst fram till kl. 23.00.

Äventyrsbad för halva priset

I Högbo har vi nära till det populära äventyrsbadet i Sandviken – Parkbadet. När du bokar något av våra rum eller paket får du som boende gäst med hela familjen halva priset på inträdet, perfekt för sportlovsveckan.

Efter timmar på pulka och skidor i Högbo Bruks trolska vinterlandskap är ett besök på Parkbadet den perfekta avrundningen på dagen. Känn glädjen tillsammans med barnen i äventyrsbadet eller utöka stakpasset med några banor av stärkande motionssim. Missa inte värmen från bubbelpoolen!

Weekendpaket med längdskidåkning

Unna dig något alldeles extra och boka in dig på vårt populära skidåkarpaket

I skidåkarpaketet välkomnas du och ditt sällskap med fika och bröd från vårt egna bageri. Därefter väntar en vällagad och mättande fyrarätters middag som är gjord på ekologiska och närproducerade råvaror. Sen är det bara att se fram emot desserten och vårt stora chokladbord.

Efter en god natts sömn i våra bekväma rum är det bara att ge sig ut i skidspåren – efter den stärkande frukostbuffén såklart.

Sportlov med aktiviteter för alla

Vad ett sportlov betyder och ska innehålla för dig och din familj är en magi som vi inte vill lägga oss i. Däremot gör vi allt för att skapa en fridfull och inspirerande miljö sprängfylld med valmöjligheter – så ni kan få ut det bästa av just ert sportlov.

Exempel på fler aktiviteter på Högbo Bruk

• Mysiga skridskoäventyr på pittoreska Dammsjön eller stora skär på sjön Öjaren, se spårstatus här

• Kittlande inomhusklättring på brukets 9 meter höga klättervägg

• Prova på järnsmide eller se hur man tillverkar glas i Högbo Bruks äldsta byggnad

• Väck kroppen med ett riktigt kallt bad eller sjunk ned i en vedeldad badtunna

• Besök smådjuren i Sigrids hage

• Slalom- och snowboardåkning i närliggande Kungsberget (30 min.)

• Njuta av en god frukost med våfflor på hotellet

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här