Mountainbike nära Stockholm: MTB och hotell

Vill du uppleva stigcykling när det är som bäst, eller helt enkelt bara få ett flåsigt motionspass? Högbo MTB Arena erbjuder dig Sveriges äldsta (och skönaste) mountainbikebanor, bara 2 timmar med bil från Stockholm. På med cykelhjälm och kläder, så susar vi fram genom de gästrika skogarna!

Högbo MTB Arena

Suktar du efter en oförglömlig cykelupplevelse i historisk miljö? Området kring Högbo Mountainbike Arena är hisnande vackert – med böljande kullar, frodiga skogar och glittrande, gästriska sjöutsikter.

Du har 15 MTB-banor att välja mellan. Svårighetsgraderna är tydligt färgkodade i blått, rött och svart (mer om detta alldeles strax).

Du kan med fördel boka MTB-paketet på Högbo Brukshotell, nära en av startplatserna. När du har trampat dig trött längs de snirkliga stigarna, varför inte äta ekologiskt och närproducerat i vår restaurang? Högbo Brukshotell har det superstarka betyget 4.5/5 på tripadvisor.se.

Logga Högbo MTB Arena

MTB-banor i Högbo: Förnybörjare till elitcyklister

Vilken typ av mountainbikecyklist är du? I Högbo MTB Arena finner du både korta och långa MTB-banor som passar precis alla typer av åkare.

Från den glada nybörjaren till den erfarna elitcyklisten – upplev den perfekta balansen mellan leriga utmaningar och vackra utsikter. Välj mellan 15 banor – tydligt skyltade och färgkodade efter svårighetsgrad.

Vilken nivå passar dig?

• Enkel, blå. Banorna Moberg, Tompa och Tobbe är perfekta om du är nybörjare, eller bara vill njuta av natursköna småvägar, omgivna av skog och sjö.

• Medel, röd. Är du en van motionär, har du cyklat ett tag? Då ska du upptäcka banor som Maja och Lollan. Här utvecklar du din cykelteknik med varierande underlag, utan att farten blir allt för utmanande. Längs vägen finns fantastiska vyer över naturen som gör resan mer än värd mödan, medan du erövrar varje etapp av ditt äventyr. Full fart!

• Svår, svart. Är du på elitnivå? Söker du en unik utmaning? Då ska du susa fram längs våra allra mest utmanande banor. Där möter den modiga elitcyklisten branta sluttningar, steniga stigar och snäva svängar. Våra svarta banor rekommenderas för vana cyklister som söker svårighet och spänning. Vågar du?

Tre tips inför din MTB-resa:

Kika efter färgen på skyltarna för att hitta en nivå på MTB-banan som passar dig.

Vill du se spårstatus? Då ska du klicka här.

Vill du finslipa tekniken? Då ska du bege dig till vårt teknikområde istället, som är markerat på den här överskådliga kartan (invid “Startplats Stadion”).

Officiellt Vasaloppscenter

Logga Officiellt Vasaloppscenter

Att åka mountainbike på Högbo Bruk är ett smart val. Vi är nämligen ett Officiellt Vasaloppscenter. Med andra ord kan du försäkra dig om att våra banor lever upp till en mycket hög standard.

Vasaloppet ingår endast i samarbete med anläggningar som de finner har en “medvetensatsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning”.

Vi är en av endast 18 anläggningar som har fått den här fina kvalitetsstämpeln, och det är vi stolta över.

Karta: Startplatser för våra MTB-banor

Här ser du en karta över startplatserna för Högbo MTB Arena

Vi vill göra det enkelt för dig att hitta din startplats. Se därför kartan ovan för att hitta rätt till Stadion, Ålhus, Himla eller Kolis.

Söker du efter en specifik MTB-bana? Då ska du kika längst ner på kartan, under namnet på startplatsen.

Hyr mountainbike i Högbo

“Kan man hyra mountainbike på Högbo MTB Arena?”

Har du ingen egen cykel? Vill du slippa transport?

Busenkelt! Bege dig bara till Sportcentralen, som har öppet 7 dagar i veckan – från 9.00 till 17.00. Om du tar dig hit medelbil kan du dessutom ladda den helt gratis.

Om du är lite sen med din retur av cykeln har du fram till 20.00 på dig att lämna in den till hotellreceptionen.

“Hur gör man för att förboka mountainbike?”

Din mountainbike kommer troget att stå och vänta på dig utanför cykeluthyrningen(vid Sportcentralen). Kostnaden för att hyra din MTB betalar du när cykeln hämtas.

Vi servar våra cyklar efter varje dag av uthyrning. Det betyder att de alltid är i toppskick inför ditt cykeläventyr.

Vänta inte! Upplev vårt stora utbud av mountainbikesför både barn och vuxna. Vår trevliga personal hjälper dig gärna välja rätt*.

*Ligger du på gränsen mellan två storlekar? Vi rekommenderar att du i så fall väljer det större alternativet. Det är bättre att cykeln är något för stor än lite för liten.

Boka MTB-paketet

Varför inte sätta guldkant på din MTB-upplevelse? Möt MTB-paketet.

När du har flåsat färdigt är det dags att sjunka ner i en fåtölj framför brasan i hotellobbyn, eller avnjuta lite välförtjänt mysfika i vårt orangeri.

När kvällen kommer är det dags för en fyrarätters middag, med smaker från Högbos hagar och växthus. Du väljer både förrätt och varmrätt själv. Maten kommer från bruket, så den är ekologisk, närproducerad och hållbar.

Spara lite plats i magen. Dagen avslutas med vår specialitet – vårt omtyckta chokladbord.

Vad sägs om nybakat bröd, äggröra och våfflor efter en god natts sömn? Nästa morgon väntar vår vällagade frukostbuffé.

Låter det här som något för dig? Då ska du klicka här – och boka bums. Vi erbjuder rum som ligger precis invid starten på Högbo MTB Arena.

“Vad ingår i MTB-paketet?”

 Ringklocka & MTB-karta

 Friparkering

Gratis Wi-Fi

Eftermiddagsfikamellan

Fyrarättersmiddag (med smaker från Högbos hagar och växthus)

Övernattning

Frukost

Se filmen om Högbo MTB Arena

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här