Lokala och rökiga smaker i baren

Mellan reception och Matsal hittar du Baren. Inte helt oväntat serveras det här drycker av allehanda sort. Vi har ett hyfsat brett sortiment på svensk öl. Geflebockens, Jädraöl och Hopsie Daisy från Gävle, Stjernsunds Brygghus från just Stjernsund och andra bryggerier i landet och en del europeiska giganter. Självklart har vi fler sorter alkoholfri öl också. Sprit och drinkar finns också och här bör framhävas whisky från Mackmyra. De gör nu också en Gin som med fördel kan blandas till en GT. Det serveras en bistromeny här och lite snacks av det salta slaget. Sommartid har vi en härlig uteplats där det går att lyssna på musik, dricka en öl och äta en bit mat. Våra cigarrer som säljs härifrån får man gärna ta med ut en bit där det finns en bänk och ett askfat. Dock får man lämna drycken vid bordet. Fråga bartenderna snällt så kanske ni får kika på vinylsortimentet. Eller skriva några rader på den gamla skrivmaskinen. Kan bli mycket felstavningar där framåt småtimmarna...

Baren finns "mitt i huset" i en avslappnad hemtrevlig miljö. Vintertid sprakar en värmande brasa i öppna spisen och för dig som är hungrig kan du välja bland enklare rätter från dagens barmeny som presenteras på griffeltavlan. För dig som gillar cigarrer, har vi en cigarrmeny som är nåt alldeles extra.

Cucaracha Perla Maduro      Nicaragua/Ecuador                                                            80:-

Cigarren börjar med att bjuda på jordiga smaker med lite kaffe och örter som närmast liknar svart te. Efter ett tag kommer det även toner av choklad och andra mörkare toner av bland annat skogsbär. Allt eftersom rökningen fortgår så introduceras smak av trä och en viss nötighet.

    

José Martí Petit Lancero            Honduras/Nicaragua/Dom.Rep                                                       89:-

De första puffarna har en tydlig kubansk känsla, men snart tar den jordiga karaktären som är så typisk för Nicaragua över. Det kommer även ett tydligt element av cederträ på paletten. Dessa smaker håller sig kvar genom hela rökningen och vid sidan om hittar vi även lite kryddighet. Efter några centimeter stiftar man bekantskap med en sötma som påminner om kola och en lätt bitter ton av kaffe.

 

Macanudo Inspirado Marevas                     Honduras/Nicaragua/Dom.Rep                                   134:-

Marevas har en light/medium kropp med dragning åt light. Smakerna är återhållsamma och det finns inget som slår dig rakt i ansiktet. De främsta smakerna är av trä och jord med en viss nötighet. Då och då kommer det också en viss kryddighet, oftast i kombination med att den jordiga smaken tilltar

 

Partagas Serie D No. 6                        Cuba                                               137:-

Direkt från start så kommer det tydliga smaker av peppar, efter några drag så lugnar dock pepparn ner sig men lämnar en kryddig styrka efter sig. Andra smaker börjar nu öppna upp sig och det handlar då främst om neutral tobakssmak, kaffe och choklad. Till detta serveras lite lättare toner av läder, trä och jord. Under andra tredjedelen så blir smakerna tydligare och pepparn kommer tillbaka igen, om än inte lika starkt som i början. Under sista tredjedelen så blir smakerna än tydligare och kroppen byggs på, vid det här laget är det ingen tvekan om att den är en full kropp på denna cigarr.

 

Cohiba Siglo I                                    Cuba                                                   158:-

Oavsett om cigarren är lagrad eller ny så bjuder den på många tydliga aromer. I början hittar vi muskot och kryddor som tidigt skvallrar om att detta är en ganska kraftfull och komplex cigarr. Sedan kommer härliga smaker av trä och flora att stifta bekantskap med ditt gomsegel. Den sista tredjedelen är extra utsökt med sina mjuka och krämiga smaker av kanel och svartpeppar.

 

Cohiba Short                                                                                          47:-

Cohiba Short lanserades 2016 som ett led i att märket firade 50 år. Detta är riktiga premiumcigariller som nästan är uppe på en riktig cigarrs nivå, troligen de bästa cigarillerna på marknaden för dig som gillar kubansk tobak.