Lokala och rökiga smaker i baren

Mellan reception och Matsal hittar du Baren. Inte helt oväntat serveras det här drycker av allehanda sort. Vi har ett hyfsat brett sortiment på svensk öl. Geflebockens, Jädraöl och Hopsie Daisy från Gävle, Stjernsunds Brygghus från just Stjernsund och andra bryggerier i landet och en del europeiska giganter. Självklart har vi fler sorter alkoholfri öl också. Sprit och drinkar finns också och här bör framhävas whisky från Mackmyra. De gör nu också en Gin som med fördel kan blandas till en GT. Det serveras en bistromeny här och lite snacks av det salta slaget. Sommartid har vi en härlig uteplats där det går att lyssna på musik, dricka en öl och äta en bit mat. Våra cigarrer som säljs härifrån får man gärna ta med ut en bit där det finns en bänk och ett askfat. Dock får man lämna drycken vid bordet. Fråga bartenderna snällt så kanske ni får kika på vinylsortimentet. Eller skriva några rader på den gamla skrivmaskinen. Kan bli mycket felstavningar där framåt småtimmarna...

Baren finns "mitt i huset" i en avslappnad hemtrevlig miljö. Vintertid sprakar en värmande brasa i öppna spisen och för dig som är hungrig kan du välja bland enklare rätter från dagens barmeny som presenteras på griffeltavlan. 

 

Bland våra lokala drycker kan nämnas

Öl från Hopsie Daisy som har sitt bryggeri i Gävle under ledning av Erika Parneborg:

Hopsie Daisy Brewing Company is about following your instincts. This is about tossing your precautions out the window and committing yourself to a change in life. This is the realization of a dream. My dream. And I am grateful to be sharing it with You!

Vi har följande sorter i vårt sortiment:

Drinking the stars - MargarIpa - The Spark - A little Umph

 

Öl från Jädraöl

Anton Gyld brygger i Gävle på anor från Lars och Eva som startade i Jädraås för en del år sedan.

Vetefan - En Jädra Surmule   finns i vårt sortiment. Dessutom finns ett par av deras folköl till försäljning i butiken.

Stjernsunds Brygghus

Per och Peter brygger i Stjernsund

"Intresset för öl har alltid funnits, hos oss båda. Vi har smakat oss igenom olika öl på resor, till middagar eller i bastun. Nu lär vi oss hantverket från grunden, med hjälp av all den kunskap som finns i branschen. Våren 2018 lanseras våra tre första ölsorter. Och fler kommer det att bli. Vi vill inte krångla till det, utan göra riktigt god öl med hög kvalitet. Öl som vi själva gillar."

Vi har Emerentia APA - Cronstedt Lager i vårt sortiment

 

Geflebockens Bryggeri

Peter brygger tillsammans med Anton i Gävle på gamla recept från tidigare generationer.

Vi har Easy Bock, en pilsner i vårt sortiment.

 

Mackmyra Whisky finns naturligtvis också representerade.

The Lab Gin - Mack - Brukswhisky - Svensk Rök