Middag på Högbo Brukshotell

Som avslutning på en bra dag eller början på en härlig kväll. Ja, det gör oss inte så mycket hur ni väljer att betrakta Er middag hos oss. Vi älskar vår restaurang och tar hand om er oavsett.

Mat från Högbo. Ja, rent av Made in Högbo. Vårt varumärke står som garant för hållbarhet, integration och mycket god smak. Projektet startade 2012 och har nu utvecklats till att innefatta en hel rad produkter. Allt drivet av Högbo Gårdshandelsförening och Högbo Närproduktion.I Hagarna arbetar fåraherdarna Shania och Behre tillsammans med vallhundarna . De föder upp lamm  som föds här på plats under året och slaktas när tiden är mogen. 

I Ysteriet jobbar Hadeel, Winta och Janne. De ystar ost på mjölk från en Robert Eklunds kravgård i Järbo. Han har bl.a. fjällkor som vi får vår mjölk ifrån. Den transporteras hit och ystas i opastöriserat skick. 

I Sigrids Hage finns vårt Vaktelhus med ankor där vi får ägg ifrån. Hela djurhagen sköts om av Erika, Kalle, Åsa och Carolin. 

Våra grisar sköts om av Carolin och finns att beskåda i Stallhagen. Födda på Huldas i Högbo och nu bökandes här. Både renrasig Linderöd och korsning med Duroc.

I Charken jobbar Hans-Erik "Laban" Holmqvist med Kjell, Taki och Yazan. Där förädlas våra djur till korvar, skinkor, pastejer, syltor. Även lufttorkade produkter och grönsaks/bärförädling görs där. Från senaste SM i Mathantverk skördades ett silver för "Pressad gris"

I det uppvärmda Växthuset jobbar Ulrika, ShiMo, Harmony och MiMi. Där odlas tomater, örter, mangold, pakchoi, storbladig och småbladig sallad. Året om.

På odlingarna på Frilandet med till hörande Växthus jobbar Anne, Tamla-Thoo, KuKu, Ku-Poh, Er Gan. Tonvis med tomater, gurka för inläggning, bönor, zucchini, betor, jordgubbar, potatis, morötter, kål kommer därifrån.

I Bageriet jobbar JoRe med Sabida och bakar hårt vedeldat tunnbröd samt ett mjukt på häll. I Bageriet på hotellet jobbar Adrian, Daniel, Aregnaz och  Frida med brödbak på mjöl från Teve Kvarn och naturligtvis allt annat sött och gott.

I Köket sammanställs och förädlas sedan allt detta fantastiska till maträtter och bufféer till Er våra kära gäster.

Smaklig spis önskar:
Michael Westelius, Emelie, Jonas,Panagiotis, Christoffer, Rodney,Daniel, Adrian, Ying, Fredrik, Aregnaz, Frida och Stefan!

TIPS! Maila gärna och kolla tillgänglighet info@hogbobrukshotell.se

Se våra öppettider här.