Middag på Högbo Brukshotell

Som vanligt tycker vi att ni bör prova vår 4 rättersmeny. Som inledning får ni då en servering med smakprov från våra egna råvaror. Det kan vara ostar, bröd, chark, grönsaker. Förrätt och varmrätt serveras sedan. Efter det vacker dessert på tallrik eller en ostbricka på våra egna ostar och avslutningsvis kommer ni få botanisera bland godbitarna på ett chokladbord.

À LA CARTE  BISTROMENY 

Mat från Högbo. Ja, rent av Made in Högbo. Vårt varumärke står som garant för hållbarhet, integration och mycket god smak.

Projektet startade 2012 och har nu utvecklats till att innefatta en hel rad produkter. Allt drivet av Högbo Gårdshandelsförening och Högbo Närproduktion.I Hagarna arbetar fåraherdarna Shania och Behre tillsammans med vallhundarna. De föder upp lamm  som föds här på plats under året och slaktas när tiden är mogen. 

I Ysteriet jobbar Hadeel och Janne. De ystar ost på mjölk från en Robert Eklunds kravgård i Järbo. Han har bl.a. fjällkor som vi får vår mjölk ifrån. Den transporteras hit och ystas i opastöriserat skick. 

I Sigrids Hage finns vårt Vaktelhus med ankor där vi får ägg ifrån. Hela djurhagen sköts om av Erika, Kalle, Åsa och Carolin. 

Våra grisar sköts om av Kenny och Caitlyn och finns att beskåda i Stallhagen och Skogshagen. Just nu har vi 17 mindre grisar som bökar omkring i hagen närmast hotellet. En skön syn. En ny galt från Växjö som heter Vännen och en galt modell äldre som heter Uno.

I Charken jobbar Hans-Erik "Laban" Holmqvist med Taki, Kjell, Christer och Yazan. Där förädlas våra djur till korvar, skinkor, pastejer, syltor. Även lufttorkade produkter och grönsaks/bärförädling görs där. 

I det uppvärmda Växthuset jobbar  ShiMo, Harmony och MiMi. Där odlas tomater, örter, mangold, pakchoi, storbladig och småbladig sallad. Året om.

På odlingarna på Frilandet med till hörande Växthus jobbar Anne, Tamla-Thoo, KuKu, Ku-Poh, Er Gan. Tonvis med tomater, gurka för inläggning, bönor, zucchini, betor, jordgubbar, potatis, morötter, kål kommer därifrån.

I Bageriet jobbar JoRe med Sabida och bakar hårt vedeldat tunnbröd samt ett mjukt på häll. I Bageriet på hotellet jobbar Adrian och  Frida med brödbak på mjöl från Teve Kvarn och naturligtvis allt annat sött och gott.

I Köket sammanställs och förädlas sedan allt detta fantastiska till maträtter och bufféer till Er våra kära gäster.

Smaklig spis önskar:
Michael Westelius, Emelie, Staffan, Rodney, Daniel, Frida, Fredrik, Adrian, Ying, Jonas, Frida, Viktor och Stefan!

TIPS! Maila gärna och kolla tillgänglighet info@hogbobrukshotell.se

Se våra öppettider här.