Vår matfilosofi
På bruksområdet finns ett socialt företag där trädgårdsarbetare från Myanmar nu planterar grönsaker i långa rader både i växthus och på friland. Här odlas tomater, betor, kål, bönor, potatis, jordgubbar och morötter. I den anrika gamla Herrgården ystar Hadeel Naeem ost på opastöriserad, kravmärkt komjölk från Järbo. Ostar som sedan serveras på vårt ostbord under både frukost, lunch och middag.
Vaktelhuset levererar nyvärpta ägg till restaurangen varje dag och vid Fårhuset kan man se lammen beta på ängarna under våren. Både Linderödssvin och Durocgrisar grymtar och bökar i sina hagar utomhus, alla med jord på trynet och knorr på svansen, precis som det ska vara. Allt kött från Högbos djur används i vår restaurang, samt av den korv/charkfabrik som finns i källaren på Nya Herrgården där råvarorna blir "Made in Högbo".
Honung från Högbos bikupor, svamp och bär från skogarna runt omkring oss. Från Teve kvarn utanför Järvsö hämtar vi vårt mjöl som ger en extra skjuts till allt vårt hembakta bröd. Pensionerade mjölkkor från Järbo, kalvkött från Årsunda och kanske också så småningom räkor och fisk från egna landbaserade odlingar.
Det är detta som utgör grunden till våra ansträngningar i restaurangen. Vi lever bokstavligen i ett skafferi.