
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, jordärtskocka, havgus 12 mån, syrad lök
1,95kg CO2e
Varmrätt
Hälleflundra, blomkål, kantareller, älggräs
1,70kg CO2e
Dessert
Blåbärsbakelse, blåbärssorbet, citronmousse
0,41 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt 4,30 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Hälleflundran har medelstor påverkan tillsammans med mejeriprodukter.
Klassiska smaker
Förrätt
Löjrom från Kalix, rökt creme fraiche, krondill, potatis 0,17 kg CO2e
Varmrätt
Svensk gris, äpple, kål i säsong, lardo, muskotnöt
1,18kg CO2e
Dessert
Chokladpastej, cognacspäron, frozen yoghurt, ingefära
0,42 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt: 2,01kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Mejeriprodukterna har den största påverkan. Ni kan äta med gott samvete!