
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, jordärtskocka, havgus 12 mån, syrad lök
1,95kg CO2e
Varmrätt
Fjällröding, potatiskrokett, dragon, Sandefjordssås
0,86 kg CO2e
Dessert
Citronparfait, mandelkaka, honung, creme fraiche
0,41 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt 3,46 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den odlade rödingen har medelstor påverkan tillsammans med smöret i såsen
Klassiska smaker
Förrätt
Nypotatis, buskkrasse, gräslök, rostad kornvinaigrette 0,08 kg CO2e
Varmrätt
Svensk majskyckling, panisse, vassle, färska bönor
0,75kg CO2e
Dessert
Citronparfait, mandelkaka, honung, creme fraiche
0,41 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt: 1,48 kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Mejeriprodukterna har den största påverkan. Ni kan äta med gott samvete!