![](https://cdn.prod.website-files.com/62c6bb50181cabe68ce1c40c/64d0dbc0e503ac04b969b273_Mat.webp)
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Carpaccio av svensk oxe, pesto, rökt mandel, parmesan
1,7kg CO2e
VarmrättFjällröding, potatiskrokett, gräslökssås, ugnsbakad fänkål, kräfta
1,1 kg CO2e
Dessert
Citroncheesecake, vit chokladmousse, lime&myntasorbet
0,3 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt 3,4 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den odlade rödingen har medelstor påverkan .
Dryckespaket
1 gl Brouilly Gamay Beaujolais, Fr
1 gl Joh.Jos Christofel Urzig Wurzgarten Riesling Trocken, Ty
3 cl Torres Moscatel Oro, Sp
330 kr
Klassiska smaker
Förrätt
Krossad friterad färskpotatis, sjuryggsrom, kavring, dillskum, vaktelägg från Högbo
0,3 kg CO2e
Varmrätt
Svensk fläsksida, tomatragu, kaprisbär, basilika, borlottibönor, schalottenlök
1,5 kg CO2e
Dessert
Rabarber, färskostmousse, hallon, rabarberglass
0,4 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt: 2,5 kg CO2e
Denna meny har sina tyngdpunkter rent klimatpåverkansmässigt i fläsket mejeriprodukterna i desserten ger också viss belastning.
Dryckespaket
1 gl Huber Riesling Aus
1 gl Nero Oro d Avola Apassimento, Ita
3 cl Moscatel Oro
Kaffe från Lindvalls
330 kr