
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, mjölkbröd, lagrad ost, kumquat
1,93kg CO2e
Varmrätt
Torskrygg, potatiskaka, jordärtskocka, bergamott, vanilj
1,15kg CO2e
Dessert
Havtornsmousse & consommé, vit choklad, dragon
0,24 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt 3,56 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Torsken har medelstor påverkan tillsammans med mejeriprodukter.
Klassiska smaker
Förrätt
Löjrom från Kalix, rökt creme fraiche, dill, potatis
0,17 kg CO2e
Varmrätt
Svensk gris, äpple, kål i säsong, lardo, muskotnöt
1,18kg CO2e
Dessert
Smörstekt äpple, mandelkaka med brynt smör, kanelglass, salt kola0,40 kg CO2e
Choklad
0,24 kg CO2e
Totalt: 1,99kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Mejeriprodukterna har den största påverkan. Ni kan äta med gott samvete!

.webp)
.webp)
.webp)



.webp)





