Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Carpaccio av mjölkko från Hagshult, pesto, rökt mandel, parmesan
1,7kg CO2e
Varmrätt
Hjälmargös MSC, smörad vitvinssås, sjuryggsrom, gurka, örter, rabarber
1,1 kg CO2e
Dessert
Björnbärstartlett, citroncreme och vaniljglass
0,3 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt 3,4 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den vildfångade gösen har medelstor påverkan .
Dryckespaket
1 gl Brouilly Gamay Beaujolais, Fr
1 gl Joh.Jos Christofel Urzig Wurzgarten Riesling Trocken, Ty
3 cl Torres Moscatel Oro, Sp
330 kr
Klassiska smaker
Förrätt
Vit sparris AA, hollandaise, gulbeta, krispig potatis
0,3 kg CO2e
Varmrätt
Svensk hjort, rostad morotscreme, rösti, viltkorv, gröna enbär, granskott
0,6 kg CO2e
Dessert
Rabarber, färskostmousse, hallon, rabarberglass
0,4 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt: 1,6 kg CO2e
Denna meny har sina tyngdpunkter rent klimatpåverkansmässigt i hjorten även om vi själva tycker att det vilda är ett väldigt klimatsmart alternativ då inget belastande näringstillskott har skett, mejeriprodukterna i desserten ger också viss belastning.
Dryckespaket
1 gl Huber Riesling Aus
1 gl Nero Oro d Avola Apassimento, Ita
3 cl Moscatel Oro
Kaffe från Lindvalls
330 kr