Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, kimchi, svensk soya
1,7kg CO2e
Varmrätt
Hälleflundra, krondill, kantareller
1,1 kg CO2e
Dessert
Päron, citron, kardemumma
0,3 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt 3,4 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den viltfångade hälleflundran har medelstor påverkan .
Dryckespaket
1 gl Brouilly Gamay Beaujolais, Fr
1 gl Joh.Jos Christofel Urzig Wurzgarten Riesling Trocken, Ty
3 cl Torres Moscatel Oro, Sp
330 kr
Klassiska smaker
Förrätt
Tomat från Högbo, consommé, rökt röding
0,3 kg CO2e
Varmrätt
Majskyckling från Munka Ljungby, sommarkål, sauce supreme
1,2 kg CO2e
Dessert
Mörk choklad, muscovadocreme, kaffeglass
0,4 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt: 2,2 kg CO2e
Denna meny har sina tyngdpunkter rent klimatpåverkansmässigt i kycklingen, mejeriprodukterna i desserten ger också viss belastning.
Dryckespaket
1 gl Huber Riesling Aus
1 gl Nero Oro d Avola Apassimento, Ita
3 cl Moscatel Oro
Kaffe från Lindvalls
330 kr