
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, Wrångebäck, rädisa, pekannöt
1,1kg CO2e
Varmrätt
Fjällröding, skaldjurskrokett, bakad purjolök, dragon
1,1 kg CO2e
Dessert
Hallon, granskottssorbet, mynta
0,2 kg CO2e
Choklad
0,3 kg CO2e
Totalt 2,7 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den odlade rödingen har medelstor påverkan tillsammans med grädden i såsen
Klassiska smaker
Förrätt
Vit sparris AA, hollandaise, sjuryggsrom, bergamott
0,7 kg CO2e
Varmrätt
Svensk majskyckling, panisse, svamp, vitt portvin
1,0 kg CO2e
Dessert
Björnbär, yoghurt, amaretto
0,4 kg CO2e
Choklad
0,3 kg CO2e
Totalt: 2,4 kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Mejeriprodukterna har den största påverkan. Ni kan äta med gott samvete!