Hållbarhet Meny

HÖGBO HJÄRTA HÅLLBARHET.

All personal Högbo Brukshotell 

Vårt hållbarhetsmanifest!

Vi tror att våra gäster är fullt kapabla och vill göra bra val, därför taggar vi med vårt gröna H för vägledning. Hur vi taggar beror på våra egna värderingar. Vi hyllar inhemsk produktion där det är möjligt. Vi vill prioritera enkla osammansatta råvaror, odlade eller producerade så nära oss som möjligt. Vi tror att det är bra om våra råvaror har kort resväg. Naturligtvis är allt relativt. Njutning och känslan av att äta och dricka gott står inte i motsatsförhållande till HÅLLBARHET. Snarare tvärtom. Vi tänker att ni gärna äter en lokalt odlad regnbåge från Siljan med tomater från Härnösand eller Högbo. Drinken njuter ni likafullt med ett sugrör av majsstärkelse. Lamm från Högbo eller Tärnsjö. Grisar med jord på trynet från våra egna hagar. Och bland ostarna väljer ni det bästa som finns då helst våra egna ”Made in Högbo” ostar. Det matsvinn som förekommer hamnar antingen hos våra grisar som gladeligen smaskar i sig både bröd, mazariner och broccolisallad eller så blir svinnet biobränsle i Gestrike Återvinnares regi. Vi tycker hållbarhet är coolt. Och väldigt nödvändigt. Vad tycker ni?