Vår närproducerade blogg

  Från idé till full verksamhet, här berättar vi lite mer om arbetet runt Made in Högbo.

Stefan Johansson, krögare

Stefan är köksmästaren som blev restaurangchef och nu helst bara vill kallas krögare. För ett antal år sedan växte en vision fram om att börja odla grönsaker och föda upp djur här på bruket, att ysta egen ost och baka bröd. Ett självförsörjande brukssamhälle precis som förr i tiden. En dröm som idag har blivit verklighet. Välkommen att följa med oss på resan.

Detta är min passion

En sockerärta

Visst är det en spännande tid vi lever i. För 2 månader sen visste vi inte hur vi skulle bära oss åt för att överhuvudtaget göra markerna tillgängliga för växtlighet och betande djur. Den myckna snön under vintern hade satt geografin i knähögt vattenläge. Inget gräs kunde växa där och hur skulle vi kunna få fröna ner i backen?

En Ovanlig Middag

Middagen började egentligen för flera veckor sen när planeringen startade. Irak och Syrien. 2 grannländer med liknande matkultur. Kanske som Sverige och Danmark. Lika för en utomeuropé men ack så olika för en infödd matnörd. Taki som många gånger visat sina kokkonster för oss här visste vi var vi hade. Hennes mat var någorlunda bekant. Hadeels hade vi inte riktigt sett tidigare.Endast hennes ystningskonster. Våra gäster hade definitivt inte sett någons.

En guldtjäder. Värper den ägg ?

Att ta ut segern i förskott är ett bra sätt att få fira minst en gång men ack så svårt för en gammal Lutherian. Jag var försiktig i min framtoning. ”En kategori vore väl själva fan om vi inte skulle vinna” sträckte jag mig till. Dagarna gick och ärligt talat hade jag betydligt nmer fokus på att få till galamiddagen denna kväll än att oroa mig för hur det skull gå i tävlingen. Vår eminenta souschef Daniel Coyet dettiog i Smakkampen också under dagen. En prestation med vår Högbogris som gav en tredjeplats. Härligt. Pallen. Nu gällde det.

Retromeny

Det hände sig för ett tag sen att jag insåg vilka oerhörda mängder data som ligger sparade i olika moln därute i cyberspace. Fick en känsla att det en vacker dag skulle börja regna snabela:n eller häftiga skurar av felstavade deleatade kraftuttryck. Finns det ens paraplyer för sånt. En vindpust av hashtags eller ett snöfall procenttecken.
Se fler blogginlägg