Vår närproducerade blogg

  Från idé till full verksamhet, här berättar vi lite mer om arbetet runt Made in Högbo.

Stefan Johansson, krögare

Stefan är köksmästaren som blev restaurangchef och nu helst bara vill kallas krögare. För ett antal år sedan växte en vision fram om att börja odla grönsaker och föda upp djur här på bruket, att ysta egen ost och baka bröd. Ett självförsörjande brukssamhälle precis som förr i tiden. En dröm som idag har blivit verklighet. Välkommen att följa med oss på resan.

Detta är min passion

Livet och 107 sätt att leva det på

Torsdagen började egentligen med en enorm frustration. Vi var nominerade till Stora Turismpriset. Galan ägde rum på ett fashionabelt hotell i Stockhol...

Inte bara en Herrgård

Finns massvis av dem runt om i vårt avlånga land. Många hjälpligt rustade för att ta emot gäster kring jul och kanske påsk. Möjligtvis har en del lite bröllopsfester. Många är säkert bostad eller så har de blivit helt omgjorda till helt andra verksamheter. Ser man vår Herrgård på lite håll ser det ut som vilken annan som helst.

Epilog i Högbo

Kålhuvudena som Anne skördade var gigantiska. Faktiskt bland det vackraste jag sett i kålväg. Palsternackan ersattes med blå morot ”purple haze” (prec...

I stora lass

I torsdags hade vi ett stort sällskap på 170personer som åt 4 rätters middag i en hastigt ombyggd matsal. Då kan man tänka sig att till ett så stort s...I början var jag väldigt noga med att vi skrev ut "från Högbo" vid varje detalj i menyerna som kom just härifrån. Nu är det snarare läge att skriva ut när råvaran inte kommer härifrån!! Våra produkter är de bästa på marknaden. Och skänker oerhörd glädje bland både medarbetare och gäster. När Jonas, Ying, Micke, Mattias, Daniel och Aregnaz lade förrätten igår med majonäs på fänkålsdill, grillad potatis, vaktelägg och picklad kålrabbi kändes det som att löjromen nästan inte hade behövts. Varmrättens bakade tomat, skogssvampsky,rostad jordnärapotatis och stekt svartkål kanske behövde oxfilén men ostarna som tredje servering med tomatmarmeladen stod helt för sig själva.När jag lämnade hotellet  slog det mig vilken resa vi gjort. Från udda inslag till att genomsyra stora delar av våpr restaurang.Idag på lunchen kom Hadeel från Ysteriet och demade våra ostar. En full lunchmatsal fick ett smakprov och en del passade på att köpa med sig några hem från vår butik.Imorgon får jag äran att visa runt ett litet sällskap från Borlänge vårt fantastiska Högbo. Se grisarna grymta, tomaterna mogna, ostarna sakta förvandlas från unga till äldre och kanske även smaka på ett och annat.Jag frågar mig igen. Är detta på riktigt?

Se fler blogginlägg