Vår närproducerade blogg

  Från idé till full verksamhet, här berättar vi lite mer om arbetet runt Made in Högbo.

Stefan Johansson, krögare

Stefan är köksmästaren som blev restaurangchef och nu helst bara vill kallas krögare. För ett antal år sedan växte en vision fram om att börja odla grönsaker och föda upp djur här på bruket, att ysta egen ost och baka bröd. Ett självförsörjande brukssamhälle precis som förr i tiden. En dröm som idag har blivit verklighet. Välkommen att följa med oss på resan.

Detta är min passion

Retromeny

Det hände sig för ett tag sen att jag insåg vilka oerhörda mängder data som ligger sparade i olika moln därute i cyberspace. Fick en känsla att det en vacker dag skulle börja regna snabela:n eller häftiga skurar av felstavade deleatade kraftuttryck. Finns det ens paraplyer för sånt. En vindpust av hashtags eller ett snöfall procenttecken.

Denna dagen en bild

Uppdraget var att samla ihop 1000kg mänsklig barlast för att kunna provtrycka den nya hissmaskinen. Vaktmästare Göran från Ockelbo höll i flöjten och vi andra följde vackert med precis som i sagan. Knasen, som inte är hans riktiga namn, la penseln åt sidan, utan protest, han fick ju behålla kaffekoppen.

Ostar och skidor

När jag vaknade imorse skrek kommentatorerna från radion att det blivit guld. Utför hade det gått av bara tusan. Mellan portar och svängar och tryck på ytterskidan och då går det så där fort. När bilens radio startade var det dags för nästa lopp och nu var det på plan mark och det var svenskar som skulle ta medaljer. Mitt mål för dagen hade ingenting med medaljer att göra men väl med skidor. Min runda startade i knappt dagsljus.

Energidryck i stallet

Vad är det för trams....Vad ska det va bra för att ha en dag när vi bör tänka på varandra och visa kärlek. Genom att köpa hjärtformade små sockerstinna gelégodisar eller nåt annat helt onödigt. Visa känslor kan man väl göra alla dagar på året eller åtminstone fler dagar än denna enda. Onödig kompensation? Ja om du frågar mig.
Se fler blogginlägg