Nu välkomnar vi vår nya tagline ”Hållbart & underbart”

– Att det är underbart på Högbo Brukshotell är det många som vet och vi vill att ännu fler ska känna till vår hållbarhetsinsats. Att informera och inspirera med vårt engagemang är viktigt för att driva utvecklingen framåt, säger vår hotelldirektör Tomas Lindqvist.

Med utmärkelser som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360°EAT GUIDE i ryggen och miljömärkningen Svanen, har vi vår blick fast på FN:s globala mål, särskilt mål 12-16, vilket exemplifieras genom flera initiativ.

– Vi på Högbo Brukshotell erbjuder en hållbar och underbar destination genom att främja hållbar livsmedelsproduktion, cirkularitet och klimatsmart resande. Vår nya tagline ska stå för vårt löfte och våra samveten står för vår leverans, säger vår krögare och hållbarhetsgeneral Stefan Johansson.

Made in Högbo:

Projektet Made in Högbo startade 2012 genom ett unikt samarbete mellan Högbo Brukshotell och Högbo Bruk. Det står för närproducerade kvalitetsprodukter med fokus på ekologiska och socialt ansvarsfulla val.

– Tack vare det fina samarbetet mellan oss aktörer på Högbo Bruk, inklusive de odlingskunniga nysvenskar som varit med från start, är cirka 25% av de råvaror vi serverar våra gäster producerade här på plats, ytterligare 10% närproducerat och 28% ekologiskt, säger Stefan Johansson.

Generation Waste:

Att gå med i Generation Waste 2022 markerade en milstolpe i Högbo Brukshotells strävan att minimera matsvinn. Genom att omvandla matrester till biogas eller foder främjas cirkulär hållbarhet.

– Vi väger allt vårt matsvinn varje dag. Vi siktar på att minska vårt matsvinn med 25% i år, bland annat genom att förlänga livslängden på våra råvaror genom både traditionella och nytänkande metoder, tillägger Stefan Johansson.

Klimatsmarta resor:

Med egna eldrivna fordon och fossilfria klimatkompenserade resmöjligheter lägger Högbo Brukshotell en grund för klimatsmarta resealternativ, både internt och för sina gäster.

Högbo Brukshotell fortsätter sin resa som föregångare inom hållbar turism och ser fram emot att få skapa hållbara och underbara gästupplevelser i många generationer framöver.

Fler inlägg

Få exklusiva erbjudanden, först av alla

Om du vill ha koll på det senaste som händer på Högbo Brukshotell kanske vårt nyhetsbrev är något för dig. Ta del av våra bästa erbjudanden och håll dig alltid uppdaterad om alla våra kommande aktiviteter.
Tack! nu är ni registrerad på vårt nyhetsbrev.
Oops! Något gick fel! Testa igen.
Läs vår integritetspolicy här